
Drammen Røde Kors
Vår drift er helt basert på frivillig innsats. Det betyr at aktivitetene og tilbudene våre avhenger av hvor mange frivillige som ønsker å bidra.
- Adresse
- Torgeir Vraasplass 4, 3044 DRAMMEN
- Telefon
- -
- E-post
- drammen@rodekors.no
Uten frivillige har vi rett og slett ikke mulighet til å gjennomføre alt vi drømmer om - derfor er ditt engasjement ekstra verdifullt! Ønsker du mer informasjon om hva vi driver med, eller vil du vite hvordan du kan bli en del av fellesskapet vårt? Ta en titt lenger ned på siden for å lese mer om aktivitetene våre og hvordan du kan engasjere deg!
Ta kontakt med oss
Har du spørsmål eller ønsker å prate med noen i Drammen Røde Kors, ikke nøl med å kontakte oss.
Vi har alltid behov for nye frivillige i Drammen Røde Kors.
Utleie
Vi gjør oppmerksom på at vi ikke tilbyr utleie av lokaler og har dessverre ikke anledning til å bistå med spørsmål om dette.
Barn og unge
Et tilbud for barn i alderen 6-13år med ulike aktiviteter som baking, utflukter og mer. Målet er å fremme sosial inkludering og mestringsopplevelser, samtidig som barna får nye venner og utvikler sosiale ferdigheter. Aktivitetene foregår både utendørs og innendørs, med fokus på bruk av nærmiljøet på en trygg måte.
Til foresatte:
Ønsker du at barnet ditt skal bli en del av Barnas Røde Kors må du sende inn en forespørsel, se kontaktpersonen nederst. Det er foresatte som melder opp barnet, det er gratis å bli med i en BARK gruppe.
Det er bindende påmelding, og alle er automatisk påmeldt hvert treff med BARK-gruppen. Dersom barnet ditt ikke lenger skal delta må dette meldes fra til den ansvarlige for gruppen.
Hvor og når:
- Onsdag, kl.1800-1930, Partalls uker (10–13 år) og Oddetalsuker (6-9år)
- Aktivitet med oppmøte på Drammen Røde Kors - Torgeir Vraas plass 4-5
- Torsdag, kl.1800-1930, Partallsuker (6-13år)
- Aktivitet med oppmøte på Åssiden skole
Ønsker du å bli frivillig?
- Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer, og er gratis.
- Vi tilbyr egne oppvekstkurs med egen del om BARK. Varighet er 3 timer, og er gratis.
- For å bli frivillig må du fremvise politiattest
- Krav om å være 18 år
- Ønskelig at du knytter deg til en fast BARK gruppe, så det blir stabilitet for barna
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Dilú Matola
- Koordinator for Migrasjon og BARK
- E-post
- dilu.matola@redcross.no
- Mobil
- 952 21 129
Ferie for alle er et gratis ferietilbud til familier med svak økonom bosatt i Akershus, Buskerud, Østfold og Oslo.
Aktiviteten administreres fra distriktskontoret.
I vårt tilbud for ungdomsfrivillighet står ung-til-ung prinsippet i sentrum!
Treffpunkt er vårt tilbud til ungdom som ønsker å bidra med frivillig innsats i våre aktiviteter. Alle mellom 13-25 er velkomne til å bli en del av Treffpunktgruppen, som bidrar på sosial møteplass hver tirsdag og torsdag.
Ved å være med i Treffpunkt-gruppa får du spennende erfaringer med aktivitetsplanlegging i samarbeid med andre ungdom og deltakere på møteplassene. Du vil kunne lære om budsjett, gjennomføring og koordinering av aktiviteter.
Hvorfor bli med?
Få gode arbeidserfaringer og bidra til at Fellesverket når ut til flere ungdom Du lærer, mestrer og bygger nettverk Få attest og referanse (referanse etter 6 måneder)
Ønsker du å bli frivillig?
Du må først og fremst like å være sammen med andre ungdom og kunne være en rollemodell for andre deltakere på Fellesverket. Vi ser etter frivillige som vil være med på å skape en spennende og morsom møteplass for og sammen med deltakere.
- For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart.
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys følgende kurs:
- Startkurs for nye frivillige
- Grunnleggende førstehjelp
- Grunnleggende psykososial førstehjelp.
- Vi tilbyr også et eget Grunnkurs Barn og unge.
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Henriette Wiig
- Koordinator Fellesverket og Leksehjelp
- E-post
- henriette.wiig@redcross.no
- Mobil
- 928 59 318
Fellesverket for ungdom
Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13-25. Vi tilbyr mange spennende aktiviteter hvor ungdom kan lære og mestre, alltid støttet av trygge voksne. Vi har åpent mandag-fredag (og en søndag i måneden). Vi tilbyr alt fra sosial møteplass, Leksehjelp, Gatemegling og Arbeidstrening til matkurs og kinoturer. Unge kan komme alene eller sammen med venner, for å slappe av, spille for eksempel bordtennis PS5 og biljard, eller delta på organiserte aktiviteter.
Hvorfor bli med?
- Møt ungdommer fra hele Drammen, del interesser og opplevelser med andre.
- Vi har morsomme aktiviteter og god mat.
- Alt er gratis!
Vi gleder oss til å se deg på møteplassene våre!
Følg oss på sosiale medier:
- Instagram: @fellesverket_drammen
- Tiktok: Fellesverketdrammen
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Dipali Gosain
- Gruppeleder oppvekstaktiviteter
- E-post
- dipali.gosain@redcross.no
- Mobil
- 991 25 814

- Henriette Wiig
- Koordinator Fellesverket og Leksehjelp
- E-post
- henriette.wiig@redcross.no
- Mobil
- 928 59 318

- Morghan Najour
- Koordinator Fellesverket
- E-post
- morghan.najour@redcross.no
- Mobil
- 404 53 593

- Aurora Lund
- Miljøarbeider Fellesverket
- E-post
- aurora.lund@redcross.no
- Mobil
- 936 05 034
På Fellesverket og våre møteplasser tilbyr vi arbeidstrening og praksis, hvor du som praksistaker kan få en arbeidshverdag med mange varierte og spennende arbeidsoppgaver. Med arbeidstrening ønsker vi å gi ungdom en tilknytning til arbeidslivet, mestringsfølelse og erfaringer de kan ta med seg videre når de skal søke jobber. Her kan ungdom jobbe med alt fra aktivitetsplanlegging, gjennomføring av aktiviteter og «drift» av møteplassene.
Hvorfor bli med?
- Få gode arbeidserfaringer i et spennende felt
- Du lærer, mestrer og bygger nettverk
- Få attest og referanse (referanse kan du få etter å ha vært hos oss i … mnd)
Til deltakere:
Ved praksis hos oss får du god opplæring og oppfølging av en trygg, voksen veileder, en variert og sosial arbeidshverdag med hyggelige frivillige og ansatte kollegaer og spennende oppgaver.
Du kan søke praksis på egenhånd, via skolen eller på oppfordring fra kommunale og offentlige instanser.
Ønsker du å bli frivillig?
Du må først og fremst like å være sammen med barn og kunne være en trygg voksen. Vi ser etter frivillige som gjerne har erfaring med å veilede ungdom i arbeid (men dette er ikke nødvendig).
- For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart.
- Alle frivillige må være fylt 18 år.
- Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Vi tilbyr også et eget Grunnkurs Barn og unge.
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Henriette Wiig
- Koordinator Fellesverket og Leksehjelp
- E-post
- henriette.wiig@redcross.no
- Mobil
- 928 59 318
Formålet med aktiviteten
Gatemegling er en volds- og kriminalitetsforebyggende aktivitet. Instruktører i Gatemegling gir opplæring i konflikthåndtering til ungdom i målgruppen 13 og 25 år.
Ved siden av forebyggende arbeid med opplæring av ungdom, tilbyr også Røde Kors Gatemegling tilrettelagte meglingsprosesser og veiledning i mer omfattende konflikter som ungdom ikke selv klarer å løse.
Målsetting
Gatemegling gir grunnleggende opplæring i konfliktforståelse og økt bevissthet om egne reaksjonsmønstre. Deltagere får redskaper til å uttrykke behov og følelser som kan oppstå i en konflikt. Ungdom som deltar bli bedre rustet til å bli «fredsarbeidere» (Gatemeglere) i egne miljøer.
Til deltakere/foresatte/samarbeidspartnere:
Røde Kors Gatemegling samarbeider med andre lokale aktører (fritidsklubber, skoler, utekontakt, politi, kriminalomsorg og konfliktråd).
Det settes opp verksteder etter behov og forespørsel, vi tilbyr også tilrettelagte verksteder til voksne som jobber med ungdom, og til foresatte som ønsker å lære om å håndtere/forebygge konflikter som kan oppstå i relasjon til egne eller andres barn.
Ønsker du å bli frivillig?
For å bli frivillig i Gatemegling må du:
- være over 25 år
- levere en begrenset politiattest
- gjennomføre nødvendig opplæring – instruktørverksted i Gatemegling går over 6 dager. Etter instruktørverkstedet holder du konfliktverksteder for ungdom sammen med en annen instruktør.
Som frivillig i Gatemegling binder du deg minimum til et ettårig engasjement. Du må regne med å sette av 6-10 kvelder/ettermiddager (á 3-4 timer) i halvåret. I perioder med verksteder kan det være litt mer å gjøre, mens i perioder uten verksteder vil det være mindre å gjøre.
I rolige perioder er det fint om de frivillige i tillegg har lyst til å være frivillig på Fellesverket. Du deltar årlig på minimum 2 samlinger/temakvelder i regi av Røde Kors Gatemegling for å sikre personlig utvikling i rollen og faglig oppdatering.
På samlingene deler vi erfaringer og tar opp relevante temaer du kan møte i arbeid med ungdom, og samlingene er en del av den faglige opplæringen for frivillige i Gatemegling.
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Nashira Christensen
- Koordinator Gatemegling
- E-post
- nashira.christensen@redcross.no
- Mobil
- 481 31 235
På Fellesverket tilbyr vi flere ulike møteplasser som dekker et bredt spekter av interesser og behov blant ungdommer i Drammen. Våre møteplasser vil alltid tilby mat, sosialt samhold og mestring for deltakerne.
Til deltakerne:
Sosial møteplass (13-18 år, drop-in). Her kan du komme og henge med venner, spille bordtennis, biljard og PlayStation, og spise god mat!
- Mandag, onsdag, fredag kl. 15-17
- Tirsdag og torsdag kl. 15-19:45
Ønsker du å bli frivillig?
Vi ønsker frivillige som er genuint interessert i ungdom og som ønsker å tilby trygge, sosiale møteplasser med læring og mestring.
- For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart.
- Alle frivillige må være fylt 25 år.
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys følgende kurs:
- Startkurs for nye frivillige
- Grunnleggende førstehjelp
- Grunnleggende psykososial førstehjelp.
- Vi tilbyr også et eget Grunnkurs Barn og unge.
Vi har leksehjelp tilbud for elever på ungdomsskole og videregående. Det er både tilbud om fysisk og digital leksehjelp. Det kan være støtte og veiledning en-til-en eller i gruppe. Det er frivillige leksehjelpere som har ulik kunnskap på de ulike fagfeltene.
Fysisk leksehjelp:
- Hver mandag for elever på Marienlyst skole, kl. 14:00-16:00. Det er enkel brødmat tilgjengelig for elever som benytter seg av tilbudet.
- Hver tirsdag har vi også Leksehjelp i Fellesverkerts sine lokaler kl. 17:00-20:00 for elever på ungdomsskolen og videregående. Er du sulten kan du spise god mat på sosial møteplass før du jobber med leksene.
Digital førstehjelp:
- Åpent mandag – torsdag, kl. 17:00 – 21:00.
Til deltakere:
Våre dyktige veiledere – er klare til å hjelpe deg med leksene, forklare vanskelige temaer og gi gode studietips.
Hvorfor bli med?
- Få hjelp med skolearbeidet på en enkel og forståelig måte
- Møt andre elever og jobb sammen i et støttende læringsmiljø
- Gratis og tilgjengelig for alle – bare møt opp!
Vi gleder oss til å se deg på leksehjelpen!
Ønsker du å bli frivillig?
Du må først og fremst like å være sammen med barn og kunne være en trygg voksen. Det er ikke nødvendig med høy faglig kompetanse i skolefagene.
- For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart.
- Alle frivillige må være fylt 18 år.
- Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Vi tilbyr også et eget Grunnkurs Barn og unge.
For mer informasjon, ta kontakt med:

- Henriette Wiig
- Koordinator Fellesverket og Leksehjelp
- E-post
- henriette.wiig@redcross.no
- Mobil
- 928 59 318
To ganger i måneden arrangerer Skeiv UngdomsKafe Hang-Out på Fellesverket. Møteplassen er i regi av Fri Oslo og Viken og Skeiv Ungdom Oslo og Viken, og inneholder enkel servering, kreativitet, lek og spill.
- Hver første søndag i måneden, kl. 14-17
- Hver tredje fredag i måneden, kl. 18-21.
Tilbudet er for ungdommer i alderen 13 til 20 år.
Vi tilbyr også månedlige møteplasser hvor vi arrangerer aktiviteter tilpasset ulike interesser og temaer. Som deltaker er du hjertelig velkommen til å komme med forslag til hva vi skal gjøre på møteplassene.
Mandager kl. 17-20:
Aktivitet:
- Jentekveld: På Jentekveld vil aktivitetene inneholde alt fra kinoturer, bowling, kreative verksteder og redesign.
- LetsEat: På LetsEat er fokuset mat, vi baker eller lager enkle og næringsrike retter og spiser dem sammen.
Onsdager kl. 17-20:
Aktivitet:
- Kinokveld: En gang i måneden drar vi på kino, alle deltakere får popcorn og brus!
- LetsPlay: I LetsPlay drar vi ut sammen og gjør noe gøy eller finner på noe morsomt her på huset! (Rush, Bowling, Lasertag, turneringer etc)
Tilbudet er for ungdommer i alderen 13-25 år. Krever påmelding.
Ønsker du å bli frivillig?
Vi ønsker oss frivillige som er genuint interessert i ungdom og å tilby ungdom trygge sosiale møteplasser med læring og mestring.
- For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart.
- Alle frivillige må være fylt 25 år.
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys følgende kurs:
- Startkurs for nye frivillige
- Grunnleggende førstehjelp
- Grunnleggende psykososial førstehjelp.
- Vi tilbyr også et eget Grunnkurs Barn og unge.
Flerkultur og migrasjon:
Ordningen går ut på at flyktningguiden og flyktningen (deltaker) kobles sammen og møtes for eksempel en gang pr uke, eller etter ønske/mulighet fra begge parter. Dette er EN til EN aktivitet, og vi tenker oss at en slik relasjon i regi av Drammen Røde Kors vil vare cirka 1 år, med mulighet for forlengelse. Drammen Røde Kors har ansvaret for Flyktningguiden og Flyktningtjenesten har ansvaret for deltaker.
Flyktningguiden og deltaker kan gjøre mange hyggelige ting sammen, som for eksempel: Gå på tur, lage mat sammen, gå på kafe, benytte seg av tilbud på biblioteket eller rett og slett bare prate sammen. Fokus bør være å snakke norsk slik at deltaker etter hvert kan komme seg ut i arbeidslivet. Som Flyktningguide kreves det at du snakker godt norsk, men ellers ingen spesiell bakgrunn innen norskopplæring.
Formålet er først og fremst å praktisere norsk, bli kjent med lokalsamfunnet, bli kjent med «uskrevne regler», bli kjent med i alle fall en nordmann, fremme inkludering integrering og mangfold samt motvirke uvitenhet og fordommer i lokalsamfunnet. Som flyktningguide vil du få kjennskap til og kunnskap om andre land og kulturer.
Hvor og når:
Møter i forbindelse med koblinger bør foregå i Drammen Røde Kors sine lokaler i TV5, Strømsø Torg eller egnet sted så nær sentrum som mulig. Ved spesielle behov kan aktivitetsleder møte frivillig på et egnet sted.
Møtested for Flyktningguide og deltaker avtales dem imellom.
Til deltakere:
Drammen Røde Kors har en avtale med Drammen kommune, Flyktningtjenesten. Det er flyktninger bosatt i Drammen og som går på Voksenopplæringen som får mulighet til denne aktiviteten.
Ønsker du å bli frivillig?
Som flyktningguide vil du juridisk ikke binde deg til avtalen, men vi håper du har mulighet til å være sammen med din deltaker i cirka 1 år med mulighet for forlengelse. Aktiviteten er frivillig uten betaling. Det blir opplyst om til begge parter i koblingen, at det ikke forventes at Flyktningguiden betaler eventuelle utgifter til kaffe, kino og lignende for deltaker.
Ønskelig at dere møtes cirka en gang pr uke eller etter avtale mellom frivillig og deltaker. Ingen spesielle krav, men en stor fordel med kontinuerlige møter når det lar seg gjøre. Røde Kors vil gi deg som frivillig flyktningguide god støtte underveis (mentor). Aktivitetsleder vil følge deg opp og oppfordre til gjensidig kontakt, spesielt ved uforutsette hendelser.
Nødvendig for flyktningguide:
- For å være Flyktningguide, må du ha fylt 18 år.
Røde Kors har følgende obligatoriske kurs for nye Flyktningguider:
- Startkurs (3 timer en kveld)
- Fagkurs innen Migrasjon (3 timer en kveld)
Det er også tilbud om:
- Førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
- Psykososialt førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
Kontaktperson for aktiviteten:

- Dilú Matola
- Koordinator for Migrasjon og BARK
- E-post
- dilu.matola@redcross.no
- Mobil
- 952 21 129
Dette er et tilbud om støtte til hjemmelekser for deltagere på grunnskole og videregående for voksne/ voksenopplæringen. Det kan være støtte og veiledning en-til-en eller i gruppe. Det er frivillige leksehjelpere som har ulik kunnskap på de ulike fagfeltene.
Til deltakere:
Det er et gratis drop-in tilbud for alle som ønsker å få hjelp med leksene.
Når og hvor:
- Tid: Tirsdager kl. 16.45 - 19.45
- Hvor: Torgeir Vraas plass 4
Vi følger skoleåret, og det er ikke leksehjelp når det er skoleferier.
Ønsker du å bli frivillig?
Du må først og fremst like å være sammen med medmennesker og ha tålmodighet til å veilede andre. Det er ikke nødvendig med høy faglig kompetanse i skolefagene.
- For å være frivillig, må du ha fylt 18 år.
- Det kan gjøres avtaler med aktivitetsleder hvor ofte du deltar.
- Du bør være ganske god i norsk, men det trenger ikke være ditt morsmål.
- Du bør være tålmodig og positivt innstilt til mennesker fra andre land og kulturer.
Røde Kors har følgende obligatoriske kurs:
- Startkurs (3 timer en kveld)
- Fagkurs innen Migrasjon (3 timer en kveld)
Det er også tilbud om:
- Førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
- Psykososialt førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
Ta kontakt med:

- Dilú Matola
- Koordinator for Migrasjon og BARK
- E-post
- dilu.matola@redcross.no
- Mobil
- 952 21 129
Dette er et gratis drop-in tilbud for alle som ønsker å øve på og snakke norsk. Man kan sitte og prate om «løst og fast», diskutere saker fra tilgjengelige aviser, spille spill, øve på ord og uttale. Målet er å forbedre norskkunnskapene til deltakerne i trygge og hyggelige omgivelser.
For flere oppdateringer så kan du følge med i Facebookgruppen vår
Formålet med denne Facebookgruppen er at vi skal kunne dele nyttig informasjon, om norsktreningen og dele tips og idéer som kan hjelpe deg å bli bedre i norsk.
Hvor og når:
- Mandag Fra kl. 18.00-20.00
- Onsdag Fra kl. 18.00-20.00
Adresse: Røde Kors-huset i Drammen, Torgeir Vraas plass 5 på Strømsø Torg.
Vi følger skoleåret, og det er ikke norsktrening når det er skoleferier.
Til deltakere:
Norsktreningen er gratis, deltakelse er frivillig (Drop-in). Du kan gjerne delta begge dagene. Alle blir delt opp i grupper etter sine ferdigheter i norsk. Det er et opplegg som starter 1800, så kom til tiden så det ikke blir så mange avbrytelser løpet av kvelden. Hvis du er ny, så kan du si ifra og få litt mer forklaring om hvordan ting fungerer.
Ønsker du å bli frivillig?
- For å være frivillig, må du ha fylt 18 år.
- Det kan gjøres avtaler med aktivitetsleder hvor ofte du deltar.
- Du bør være ganske god i norsk, men det trenger ikke være ditt morsmål.
- Du bør være tålmodig og positivt innstilt til mennesker fra andre land og kulturer.
Røde Kors har følgende obligatoriske kurs:
- Startkurs (3 timer en kveld)
- Fagkurs innen Migrasjon (3 timer en kveld)
Det er også tilbud om:
- Førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
- Psykososialt førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
Ta kontakt med:

- Dilú Matola
- Koordinator for Migrasjon og BARK
- E-post
- dilu.matola@redcross.no
- Mobil
- 952 21 129
Sosial Møteplass er et gratis drop-in tilbud for alle mellom 25- 60 år som bor i Drammen kommune. Målet med sosial møteplass for voksne er å skape en trygg og inkluderende arena hvor deltagere har mulighet til å bli kjent og sosialisere med andre voksne fra området, skape eller utvide sitt nettverk og treffe hyggelige frivillige fra Drammen Røde Kors.
Det er en uformell møteplass hvor deltagere skal være med og bestemme hva vi skal gjøre, for eks. lage mat, gå tur, spille brettspill, quiz eller annet. I tillegg skal aktiviteten tilby temakvelder, informasjonskvelder, underholdning og kurs. På hvert treff vil det være trygge og opplærte frivillige til stedet. Gratis drop-in tilbud!
Her finner du vår Facebook-side
Når og hvor:
- Når: siste lørdag i måneden kl.15.00-18.00
- Hvor: Røde Kors Drammen (Torgeir Vraas Plass 5)
Ønsker du å bli frivillig?
- For å være frivillig, må du ha fylt 18 år.
- Det kan gjøres avtaler med aktivitetsleder hvor ofte du deltar.
Røde Kors har følgende obligatoriske kurs:
- Startkurs (3 timer en kveld)
- Fagkurs innen Migrasjon (3 timer en kveld)
Det er også tilbud om:
- Førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
- Psykososialt førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
Kontaktperson for aktiviteten:

- Dilú Matola
- Koordinator for Migrasjon og BARK
- E-post
- dilu.matola@redcross.no
- Mobil
- 952 21 129
Sosial inkludering
Mange i Drammen opplever ensomhet og isolasjon. Som besøksvenn kan du være en viktig støttespiller for dem som trenger noen å snakke med. Jens Meinrich, besøkstjenestens grunnlegger, sa det best; « Den beste medisin for et menneske er et annet menneske.». Ved å bli en besøksvenn hos oss gir du av din tid og ditt nærvær til noen som setter stor pris på det. Enten det er en hyggelig samtale over en kopp kaffe, en spasertur i nærområdet, eller bare det å være der for en god prat – dine bidrag kan være ukas høydepunkt i noens liv.
De fleste besøksvennene i Drammen går hjem til personer som har meldt at de ønsker en besøksvenn, en til en besøk.
Ønsker du en besøksvenn?
Fyll ut og send inn vedlagte skjema så blir du kontaktet av en av oss fra Røde Kors: soknadskjema-besoksvenn.docx
Ønsker du å bli frivillig?
- Du forplikter deg til regelmessige besøk til en person som har behov for sosial kontakt. Vi ønsker at du som et minimum går på besøk to timer hver 14. dag. Dersom det passer bedre med kortere besøk en gang i uken for deg og den du besøker kan dere gjerne gjøre det.
- Besøkene kan tilpasses din og mottakerens hverdag, og kan foregå hjemme hos mottakeren, på tur eller et annet sted dere avtaler.
- Ingen forkunnskaper kreves, men vi setter pris på et varmt hjerte og et lyttende øre.
- Alle som ønsker å bli besøksvenn blir kontaktet for et kort intervju. Det er et krav at du må ta Røde Kors startkurs og besøkstjenestekurs. Vi har også støtte underveis
Hvorfor bli besøksvenn?
- Du bidrar til å redusere ensomhet og isolasjon
- Du får muligheten til å bygge verdifulle relasjoner og oppleve givende møter med andre mennesker
- Du blir en del av et meningsfullt fellesskap i Drammen Røde Kors.
Røde Kors besøkstjeneste bidrar til et lyspunkt i hverdagen for mange. I Drammen er det stor etterspørsel etter våre besøksvenner, og vi vil gjerne ha flere.
Fellesaktivitet på sykehjem:
Har du lyst til å gi av din tid og være med å arrangere aktiviteter som sprer glede og varme til beboere på sykehjem eller bo- og omsorgssenter?
Vi i Drammen Røde Kors trenger engasjerte frivillige som vil bidra til å skape meningsfylte stunder for sykehjemsbeboerne gjennom ulike aktiviteter som spill, sang, vaffelsteking og sosiale samlinger. Du er med på å bidra til at beboerne får en mer innholdsrik og sosial hverdag.
Vi har besøksvenner på Hamborgstrøm og Bacheparken. Vi ønsker å starte opp på flere sykehjem i byen så ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom dette kan være noe du tenker deg.
Er du nysgjerrig på besøkstjenesten eller har du allerede bestemt deg for at du vil bidra?
Ta kontakt med:

- Kristin Leer
- Koordinator Besøkstjenesten
- E-post
- kristin.leer@redcross.no
- Mobil
- 408 67 188
Besøksvenn med hund er en utvidelse av Røde Kors sin besøkstjeneste, der frivillige sammen med hunden sin kan bidra til økt sosial kontakt og livsglede for mennesker i alle aldre. Et besøk fra en firbent venn kan lyse opp dagen til noen som føler seg ensomme eller isolerte.
Forskning viser at dyreassistert aktivitet har flere positive helseeffekter, blant annet:
- Lavere blodtrykk og redusert stress
- Økt trivsel og velvære
- Inspirasjon til fysisk aktivitet
- En følelse av nærhet og omsorg
Møtene skaper gode øyeblikk – både for den som får besøk og for deg som frivillig.
Ønsker du å bli frivillig?
Har du en sosial, rolig og trygg hund som liker å møte nye mennesker? Da kan du og hunden din gjøre en stor forskjell! Mange opplever ensomhet, og et besøk fra en besøksvenn med hund kan bety enormt mye.
Vi samarbeider med både sykehjem og privatpersoner som ønsker besøk av en besøksvenn med hund.
For å sikre gode opplevelser for alle parter, har vi utviklet en grundig opplæring basert på lang erfaring:
- Først gjennomføres en forhåndsgodkjenning av hunden din. Dette arrangeres noen ganger i halvåret.
- Hunden må få en veterinær godkjenning, dette kan du ta i forbindelse med annet besøk. Hunden skal være fylt 2 år før temakurs besøksvenn med hund er avsluttet
- Når hunden er godkjent, deltar du på kurs for å lære mer om rollen og hvordan besøkene gjennomføres. Det utføres kurs i distriktet to ganger i året.
- Du som frivillig må gå startkurs og besøkstjenestekurs uten hund
- Deretter er dere klare til å spre glede og omsorg som et besøksvenn-team!
Les mer om besøksvenn med hund her
Ønsker du en besøksvenn evtentuelt med hund?
Fyll ut og send inn vedlagte skjema så blir du kontaktet av en av oss fra Røde Kors: soknadskjema-besoksvenn.docx
Sendes til Torgeir Vraas plass 4, 3044 Drammen
Eller på e-post til drammen@rodekors.no
Ta kontakt med:

- Kristin Leer
- Koordinator Besøkstjenesten
- E-post
- kristin.leer@redcross.no
- Mobil
- 408 67 188
Kristin jobber 50%. Hun er å treffe mandager, torsdager og annenhver fredag.
Aktiviteten retter seg mot alle menn som har lyst, tid og anledning til å ta seg fri midt på dagen. Og i særdeleshet “gamle gubber” i alle aldre som har vanskeligheter med å komme seg ut av godstolen.
Det er den gode samtalen som står sentralt, supplert med et kåseri eller foredrag og enkel servering. Det er ulike gjester som blir invitert for å holde et innlegg eller fortelle noe spennende – og som kan være med å danne grunnlag for videre prat.
De har blant annet hatt besøk av en tidligere ordfører i Drammen, en tidligere ansvarlig for ordenspolitiet i Drammen, en ekspert på miljø og ekstremvær også videre. Noen ganger skjer det uforutsette ting, så da må karene klare seg selv. Men det er ikke noe problem. Mangler på samtaletemaer finnes ikke rundt dette bordet.
Hvor og når:
- Hver første torsdag i måneden
- Kl.12 ca. 2timer i hyggelig selskap!
- Torgeir Vraas plass 5, lokalene til Drammen Røde Kors
Det er bare å droppe inn, helt gratis. Kom og si hei!
Måter å bidra på:
- Rekrutter flere deltakere til å komme!
- Har du noe innslag/ kåseri som kan interessere gutta?
Kontaktperson:

- Kristin Leer
- Koordinator Besøkstjenesten
- E-post
- kristin.leer@redcross.no
- Mobil
- 408 67 188
Beredskap og hjelpekorps
Hjelpekorpset er en aktivitet som har et formål å drive førstehjelpsrettet arbeid og er den største frivillige aktøren i den norske redningstjenesten. Medlemmene yter frivillig tjeneste etter å ha gjennomgått nødvendig opplæring i førstehjelp, samband og søk og redning.
Oppdrag kan bestå av å bistå Politiet/HRS i søk etter savnede, og AMK med ambulanseoppdrag utenfor vei. Vi stiller også opp på sanitetsvakter på blant annet Strømsgodsets hjemmekamper, Tine-stafetten, ski-sprinten og Elvefestivalen m.m. I tillegg stiller vi med beredskapsambulanse på ulike motorsportsvakter.
Her finner du oss på sosiale medier:
- Facebook: Drammen Røde Kors Hjelpekorps
- Instagram: @drammenrkh
- TikTok: DrammenRKH
Statestikk fra 2023:
- Sanitetsvakttimer: 3 210 timer Fagkvelder: 796 timer
- Timer SAR: 810 timer Opplæring: 1 910 timer Tjenestetimer totalt: 6 726 timer
- Godkjente frivillige: 42 Frivillige: 62
Hvor og når:
Torgeir Vraas Plass 4/5 og/eller Kreftings Gate 37
Vi har fagkveld annenhver tirsdag i partalls uker. På fagkveldene er for alle i hjelpekorpset og de som vil undersøke om dette er noe man vil være med på.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors Hjelpekorps blir du med i en åpen og inkluderende organisasjon. Du vil få opplæring og veiledning, bevis for dine opparbeidede kompetanser, samt muligheter for å drive med aktiviteter tilpasset din tid, ditt nivå og dine interesser.
- Du kan bli frivillig i Røde Kors Hjelpekorps fra fylt 18 år.
- Vi kan ikke garantere at nettopp du blir frivillig i hjelpekorpset.
- Vi stiller krav til personlig egnethet, fysikk og helse.
- Alle som ønsker å bli frivillige i hjelpekorpset må uansett gjennomføre felles obligatoriske kurs, på lik linje med alle andre frivillige i Røde Kors.
- Bør kunne snakke bra nok norsk til å kunne gjøre deg forstått over samband i en hektisk situasjon.
Klikk her for å registrere deg som frivillig
Kontaktperson for aktivitet:
Har du behov for sanitetspersonell eller spørsmål om å bli frivillig?
Send gjerne en e-post til hjelpekorpset@drammen.redcross.no eller ta kontakt med oss på Facebook siden vår.
Røde Kors Beredskapsvakt mobiliserer frivillige som ønsker å hjelpe lokalsamfunnet i krisesituasjoner. Når en alvorlig hendelse inntreffer, kan du være en viktig ressurs for både innbyggere og det offentlige beredskapsapparatet.
Gjennom beredskapsavtalen med Drammen kommune får innbyggerne mulighet til å bidra aktivt i krevende situasjoner.
Mulige oppgaver inkluderer:
- Enkel førstehjelp og bistand til helsevesenet
- Bemanning av informasjonsposter ved evakuerte områder
- Informasjon og varsling i ras- og flomutsatte områder
- Trafikkregulering og logistikk
- Transport av personer, utstyr, mat og drikke
- Bidra til drift av mottakssenter og midlertidige forlegninger
- Administrativt arbeid, som registrering og telefonering
- Omsorg for berørte i en krisesituasjon
Ønsker du å bli frivillig?
Som beredskapsvakt bistår du med viktige oppgaver i forbindelse med kriser og uforutsette hendelser. Du blir en del av en varslingsliste og kontaktes ved behov. Det er ingen faste aktivitetsdager, men du deltar på kurs og øvelser for å være forberedt.
For å bli beredskapsvakt må du fullføre vår beredskapsopplæring:
- Introduksjonskurs (3 timer): Grunnleggende om Røde Kors, førstehjelp og psykososial støtte.
- Grunnkurs beredskap (3 timer): Beredskapsarbeid i Røde Kors og samfunnet.
I tillegg tilbys kurs i psykososial førstehjelp og førstehjelp av varierende lengde.
Ta kontakt med:

- Josefine Grantangen
- Koordinator frivillighet og beredskap
- E-post
- josefine.grantangen@redcross.no
- Mobil
- 408 59 736
Vitnestøtte i Buskerud Tingrett
Å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan være skremmende. Å skulle vitne etterpå om det som har skjedd vil ofte føles både ubehagelig og vanskelig. En vitnestøtte kan være til verdifull hjelp i en slik situasjon. En frivillig vitnestøtte gir først og fremst medmenneskelig støtte til den som skal vitne. Dernest veiledning og praktisk hjelp. Den frivillige kan være en samtalepartner for vitnet både før og etter vitneforklaringen. Du vil få full opplæring av Buskerud Tingrett og Drammen Røde Kors.
Hvor og når:
Det varier hvor ofte det er behov for vitnestøtter. Det går rettsaker fra kl 09:00 –16:00 i hverdager, det er i dette tidsrommet det eventuelt er behov for vitnestøtter. En vitnestøtte bør ha anledning til å bruke inntil to dager per måned på dette frivillige arbeidet, enten hele eller halve dager.
Til deg som vitne:
Det skal være vitnestøtter til stede når det står oppført i sakspapirene at det er vitner.
Ønsker du å være helt sikker, så kan du ta kontakt med tinghuset du skal vitne. Det er gratis å få vitnestøtte, henved deg i resepsjonen hvis du ikke finner en vitnestøtte.
Ønsker du å bli frivillig?
- Du må ha fylt 25 år.
- Det vil bli foretatt en egnethetsvurdering
- Røde Kors har følgende obligatoriske kurs for nye Vitnestøtter:
- Startkurs (3 timer en kveld)
- Vitnestøttekurs (enten fysisk eller digitalt på 8timer)
Det er også tilbud om:
- Førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
- Psykososialt førstehjelpskurs (3 timer en kveld)
Her kan du registrere deg som frivillig
Kontaktperson for aktiviteten:

- Josefine Grantangen
- Koordinator frivillighet og beredskap
- E-post
- josefine.grantangen@redcross.no
- Mobil
- 408 59 736