Bergen Røde Kors
Røde Kors i Bergen har rundt 1000 frivillige og 40 ulike aktiviteter. Sammen med våre frivillige er vi til stede for dem som trenger det i Bergen.
- Adresse
- Sandviksbodene 66, 5035 BERGEN
- Telefon
- 55307979
- E-post
- bergen@redcross.no
- Nestleder
- Lasse Odd Fossedal
- Leder
- Trond Grytting
Frivilligombudet
Har du saker, spørsmål, tilbakemeldinger eller innspill relatert til frivilligheten utover aktivitetsspesifikke saker? Da kan du ta kontakt med Frivilligombudet i Bergen Røde Kors.
Årsmøte 2024
Årsmøtet i Bergen Røde Kors ble avholdt 25. april. Du kan lese alt om årsmøtet her.
Kontakt oss
Vi er alltid interessert i å høre fra deg, så ikke nøl med å kontakte oss hvis det er noe du lurer på eller hvis vi kan hjelpe deg.
Informasjon til nye frivillige
Vi har alltid behov for nye frivillige i Bergen Røde Kors. Hvis du lurer på noe, vil du sannsynligvis finne svaret på denne siden hvor vi har samlet informasjon. Her finner du også Q&A om frivillighet. Hvis du ikke får svar på det du lurer på, må du gjerne ta kontakt med oss på e-post eller telefon.
Slik kan du støtte vårt arbeid
Årsrapporter
Her kan du laste ned og printe ut årsrapporten til Bergen Røde Kors og Bergen Røde Kors Hjelpekorps for 2023:
Årsrapport Bergen Røde Kors 2023.pdf
Barn og unge
Fellesverket i Gågaten er Bergens største og mest moderne ungdomshus. Tidligere holdt vi til i litt trange lokaler i Sverresgate, men høsten 2021 pusset Bergen Røde Kors opp og åpnet en ny og enda mer tilgjengelig møteplass. Hos oss kommer ungdommer fra hele Bergen for å ha det sosialt og gøy - støttet av trygge, voksne Røde Kors-frivillige. Møteplassen er helt gratis og åpen for alle ungdommer fra 13 til 25 år med alt fra leksehjelp til arkadespill, kafé, gaming, fussball og biljard.
Du finner våre til enhver tid gjeldende åpningstider på Facebook-siden til Fellesverket i Bergen.
Foruten å være en møteplass for ungdom, er Fellesverket i Bergen base for oppvekstaktivitetene i Bergen Røde Kors: Barnas Røde Kors, Røde Kors Ungdom, Kuben, Kompis, Gatemegling og Leksehjelp.
Det nye Fellesverket har adresse Strandgaten 90-92.
All info om Fellesverket finner du på vår Facebook-side: www.facebook.com/fellesverketbergen
Vil du se hvordan det ser ut inne hos oss og møte noen av ungdommene vi har med oss? Her er en reportasje fra åpningen av nye Fellesverket høsten 2021: Åpningsfest på Fellesverket
Kontakt:
per.henrik.hanssen@redcross.no
kulmie.mahad.a.kulmiye@redcross.no
Arbeidstrening er et tilbud for ungdom i alderen 13-25 år.
Målet med Arbeidstrening er at ungdom får oppleve mestring og inkludering. De opparbeider seg verdifull arbeidserfaring og praksis som de kan ta med seg videre i livet. Arbeidstrening baserer seg på frivillighet som øvningsarena.
Kontakt:
Har du spørsmål eller ønsker samarbeid? Kontakt koordinator Bjarte Johannessen.
E-post: bjarte.johannessen@redcross.no
I Røde Kors Gatemegling får ungdom redskaper til å løse konflikter på en konstruktiv måte uten bruk av vold. Her finner du mer informasjon om gatemegling.
Ønsker du å bli frivillig gatemegler? Registrer deg her.
Vil du ha hjelp til konflikthåndtering? Kontakt carina.hermansen@redcross.no
Røde Kors tilbyr leksehjelp til barn og ungdom som av ulike grunner trenger hjelp til leksene. Bergen Røde Kors har i tillegg også tilbud for elever i voksenopplæring. Røde Kors Leksehjelps tilbys alle uansett sosial, religiøs eller kulturell bakgrunn. Å motta hjelp fra Røde Kors er frivillig, og eleven avgjør selv om han eller hun trenger vår hjelp. Det er elevens ønske om bedre prestasjoner som er styrende for deltakelse, ikke elevens faglige nivå. Bergen Røde Kors har hver uke rundt 60 frivillige, kompetente leksehjelpere.
Har du behov for leksehjelp?
Leksehjelp er et åpent og gratis tilbud for deg som ønsker litt hjelp til skolearbeid eller bare et godt sted å jobbe med leksene. Hvis du ønsker å delta kan du bare møte opp til annonsert tidspunkt. Leksehjelp er gratis og uten påmelding. Vi har flinke frivillige og gratis mat.
Leksehjelp for unge:
Dette er vårt leksehjelptilbud for deg i 10. klasse eller videregående skole.
- Tirsdager og torsdager kl. 16-19: Fellesverket, Strandgaten 90-92
- Mandager og onsdager kl. 16-19: Bergen offentlige bibliotek, Bærekraftslaben
- Onsdager kl. 15-1730: Fyllingsdalen videregående skole, Rom 117
Leksehjelp for voksne:
Dette er vårt leksehjelptilbud for deg som er i voksenopplæring.
- Torsdager kl. 16-19: Bergen Katedralskole (senter for voksenopplæring), Kalfarveien 2, i kantinen.
- Onsdager kl. 13.15-15.00: Grunnskole for voksne, Lars Hillesgate 16A (5. etasje).
Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med koordinator Anica Samleit: anica.samleit@redcross.no / 41316484
Ønsker du å bli frivillig leksehjelper?
Dine oppgaver: Som leksehjelper fungerer du som en veileder overfor eleven og bidrar til at flere mestrer skolehverdagen. Du møter elevene i et trygt miljø og legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon.
Tid: 3 timer hver uke, fast dag som vi blir enige om
Sted: Fellesverket, Hovedbiblioteket, Fyllingsdalen vgs, mm.
Krav: Over 18 år, godkjent politiattest og å gjennomføre kurs ihht. Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
Spørsmål?
Ta kontakt med koordinator Anica Samleit: anica.samleit@redcross.no / 41316484
For mer info se: https://www.facebook.com/leksehjelpenbergenrk/
Barnas Røde Kors (BARK) er et gratis fritidstilbud for alle barn mellom 6 og 13 år.
BARK Fyllingsdalen:
Tilbud til barn 6-13 år i Fyllingsdalen hver mandag 17.00-18.30 på Sælen skole.
BARK Sletten:
Tilbud til barn fra 1.-5. trinn hver onsdag 17.00-18.30 på Slettebakken skole.
Mellomverket:
Tilbud til barn på mellomtrinnet (10-13 år) på Fellesverket i Strandgaten 90-92 hver onsdag 16:00-17.30.
BARK Barneklinikken:
Tilbud for barn som er innlagt på Haukeland universitetssjukehus hver onsdag 16.45-18:00 på Leketerapien.
Jentegruppene på Fridalen og Slettbakken:
Tilbud til jenter med minoritetsbakgrunn som er initiert av skolehelsetjenesten og utøves i samarbeid med frivillige fra Røde Kors. Gruppen på Fridalen skole er hver tirsdag 13.30-15.00 og gruppen på Slettebakken skole 14.00-15.30.
BARK Pluss:
Ferietilbud for barn 6-13 år i alle skolens ferier, samt noen helger.
Kontakt: tara.solum.aksnes@redcross.no
Ferie For Alle er et gratis ferietilbud til barnefamilier med presset økonomi. Ferieleirene arrangeres i alle skolens ferier (vinter-, påske-, sommer-, høst- og romjulsferie), og er fra tre til fem overnattinger. Mer informasjon om Ferie for alle finner du her.
Kors på halsen er Røde Kors sitt samtaletilbud for barn og unge opp til 18 år. Kors på halsen er et anonymt, gratis og trygt lavterskeltilbud for barn og unge. Her kan de snakke med trygge voksne om det de har på hjertet. Svarsted Vest ble opprettet i april 2020 med vaktrom i Bergen sentrum. Frivillige i Kors på halsen Vest svarer på henvendelser fra barna på chat. Les mer om kors på halsen på våre nettsider.
Vi tar imot nye frivillige til Kors på halsen.
Du melder deg som frivillig på vanlig måte og velger Bergen Røde Kors som lokalforening.
Spørsmål? Ta kontakt med teamleder for Kors på halsen i Bergen: Mette Jacobsen Helland
Røde Kors Ungdom driver aktivitet for unge i alderen 13-30, og er rådgivende organ for ungdomsspørsmål i Bergen Røde Kors. Vi jobber aktivt med holdningsskapende arbeid og politisk påvirkning med fokus på ung seksuell og psykisk helse, samt integrering og inkludering. Dette i form av blant annet markeringer av ulike dager, stunts, stands, opplysnings- og kampanjearbeid, og gjennom sosiale medier og medieoppmerksomhet ellers.
Vi driver også aktiviteten Treffpunkt, som du kan lese om under.
Frivillige i Bergen Røde Kors Ungdom har ofte sosialt opplegg hvor de unge frivillige møtes. Videre har vi gode muligheter for kurs, kompetanseheving og samlinger over hele Norge hvor vi treffer andre frivillige og deltakere.
Vil du delta på holdningsskapende arbeid og politisk påvirkning? Bli frivillig i Bergen Røde Kors Ungdom ved å sende mail til kulmie.mahad.a.kulmiye@redcross.no
Les mer her: https://www.facebook.com/BergenRodeKorsUngdom/
Red Cross Youth | Røde Kors Ungdom (English)
Bergen Red Cross Youth has activities for youth between the ages of 13 and 30 and acts as advisors in youth issues in Bergen Red Cross.
We work with awareness-raising activities and political advocacy focusing on young sexual and mental health, as well as integration and social inclusion. This in the form of stunts, stands, information campaigns and through social media. We also run the Treffpunkt activities.
Volunteers in Bergen Red Cross Youth often have social happenings such as volunteer gatherings and opportunities to attend courses and gatherings all over Norway.
Do you want to participate in awareness-raising activities and political advocacy?
Become a volunteer in the Bergen Red Cross Youth by sending a mail to kulmie.mahad.a.kulmiye@redcross.no
Read more here: https://www.facebook.com/BergenRodeKorsUngdom/
Gjennom å organisere sosiale treffpunkt ønsker Røde Kors Ungdom å bidra til sosial inkludering og skape gode inkluderingsprosesser blant ungdom i vårt lokalsamfunn. Våre treffpunkt er av, for og med ungdom.
Alle ungdom trenger fritidsaktiviteter der de kan være seg selv og oppleve felleskap og tilhørighet.
Bergen Røde Kors Ungdom organiserer aktivitetene under Treffpunkt for å gi ungdommer en møteplass hvor de kan bli kjent med andre ungdommer og skape relasjoner. Aktivitetene skal forebygge og hindre utenforskap blant ungdom ved å lage inkluderende arenaer i lokalmiljø i Bergen og skape gode inkluderingsprosesser blant ungdom. I tillegg har aktiviteten mål om at ungdom selv skal få være med å utforme og gjennomføre aktiviteten i tråd med ung-til-ung-prinsippet.
I Bergen Røde Kors er Treffpunkt delt i tre:
Treffpunkt Sykt Gøy: Sykt Gøy er en aktivitetsgruppe som arrangerer sosial aktivitet for deltakere på Energisenteret i tilknytning til Haukeland Sykehus.
Treffpunkt Student: Treffpunkt Student har en rekke sosiale aktiviteter for studenter.
Treffpunkt Kompis: Kompis er en målrettet aktivitet for å sikre gode inkluderingsprosesser mellom unge flyktninger, migranter og norsk ungdom mellom 15 og 25 år. De som ønsker å være kompis kobles sammen i grupper basert på alder og felles interesser. Sammen blir de kjent, lærer språk og finner på ulike aktiviteter.
Vil du bidra eller delta eller vite mer? Ta kontakt med koordinator Kulmie:
Telefon: +47 930 37 318
Epost: kulmie.mahad.a.kulmiye@redcross.no
Sosial inkludering
Det er lett å søke seg tilbake til miljøer der du har status, har en løslatt fortalt. Nettverk etter soning er et alternativ til dette. Vil du hjelpe en tidligere innsatt med å etablere et nytt sosialt nettverk etter endt soning?
Flere løslatte har sammenlignet situasjonen sin med det å være flyktning, eller det å komme fra en annen planet. Veien ut av fengsel er også veien inn i et samfunn som ikke alltid er like gjenkjennelig. Tidligere innsatte får hjelp til å finne jobb og bolig, mens det tas for gitt at det daglige i livet er enkelt å håndtere.
Våre deltakere tilbys også bistand til å håndtere gjeld. Til dette trenger vi tålmodige frivillige som sammen med deltager kan bidra konkret med å nøste opp i økonomiske utfordringer. Det er ikke krav til spesiell økonomisk eller juridisk kompetanse, men det er en fordel om du kan litt om hverdagsøkonomi og om du kan sette opp et budsjett.
Nettverk etter soning er ikke en del av det offentlige ettervernet. Tilbudet er bygget på frivillig innsats og formes i stor grad av deltakerne.
Har du spørsmål? Ta kontakt med koordinatorene Hilde Amundsen eller Pål Høyde:
- Hilde: 41 42 18 08 / hilde.amundsen@redcross.no
- Pål: 40 63 14 65 / pal.hoyde@redcross.no
En visitor er en frivillig besøksvenn fra Røde Kors som besøker innsatte, som selv ønsker besøk, i norske fengsler.
Mange innsatte opplever ensomhet. Mange av dem får også sjeldent besøk, og har dermed et stort behov for noen å snakke med. Gjennom visitortjenesten får den innsatte noen å dele tankene sine med og en nøytral samtalepartner som ikke fordømmer.
Kjernen i visitormandatet er den fortrolige samtalen, og målet med tjenesten er å motvirke isolasjonsskader. Dette er viktig på et medmenneskelig plan; men også for samfunnet som helhet.
Det er svært givende å være visitor. Det åpner opp for nye perspektiver, og det gir mye tilbake i form av glede, erfaring og kunnskap. Det er faktisk en av tjenestene som har minst gjennomtrekk av frivillige.
For å bli visitor stilles det en del krav. Du må blant annet gjennomgå intervju, referansesjekk og kurs. Du må også være over 25 år og ha godkjent vandelsattest fra politiet. Sistnevnte søkes gjennom oss. Til slutt må visitoren også godkjennes av Kriminalomsorgen, ved Bergen Fengsel. Dette skjer etter endt kurs. Selve visitorkurset går over én intensiv helg. I forkant av dette må du ha fullført Røde Kors sine kurs innen førstehjelp (5t.) og psykososial førstehjelp (3t.).
Vi har opptak to ganger i året. Kursene foregår som regel i mars og oktober. Det er imidlertid en vei frem mot kurs (intervjuer osv.), så interesserte kan melde seg hele året.
Som visitor bli du en del av et fellesskap, med faglige oppdateringer og muligheter til å delta på arrangementer o.l. i Bergen Fengsel. Alle nye visitorer får også tildelt en «fadder» som kan bli med inn i de første møtene.
Kontakt koordinator Jan Bjørgo på epost eller telefon 408 53 340.
Døråpner er et aktivitetstilbud til alle som ønsker å skape nye relasjoner og oppdage nye hverdagsaktiviteter. Aktivitetene foregår på kveldstid og drives av frivillige. Målet med Døråpner er å vise vei til en bedre hverdag og åpne nye dører sammen med deg etter en periode med rus, psykiatri, soning eller ensomhet.
Døråpner er gratis, helt rusfritt, har aldersgrense 18 år og skal i utgangspunktet vare i ett år. Hovedbasen til Døråpner er på Røde Kors-huset på Vetrlidsallmenningen 9, like nedenfor Fløibanen. Du kan lese mer om Døråpner på om på vår Facebook-side.
Ukeplan:
Mandag: Klatring. Vi har klatreutstyr tilgjengelig. Påmelding gjennom Spond-appen, gruppekode: SIZMA. Oppmøte: Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, kl. 17:45
Tirsdag: Svømming og stuping. Vi drar og bader på AdO Arena. Ingen påmelding, det er bare å møte opp på Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, kl. 17:45.
Onsdag: Bulding. Vi har klatreutstyr tilgjengelig. Påmelding gjennom Spond-appen, gruppekode: JHUKY. Oppmøte: Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, kl. 17:45
Onsdag: Sosial samling. Vi finner på ulike aktiviteter på huset eller i byen. Ingen påmelding, det er bare å møte opp på Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, kl. 17:45
Torsdag: Yoga. Påmelding i SPOND, gruppekode MEOZZ. Oppmøte Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, klokken 16.30.
Torsdag: Klatring. Påmelding i SPOND, gruppekode SIZMA. Oppmøte på Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9, klokken 17.45.
Fredag: Filmkveld. Vi ser film sammen på Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9. Ingen påmelding, det er bare å møte opp kl. 17:45
Ønsker du å bli frivillig?
Døråpner er alltid på utkikk etter nye frivillige. Som frivillig vil du delta på en valgfri aktivitet og gjennom aktiviteten støtte og motivere deltakere tilbake til en «vanlig» hverdag. Vi ser etter deg som:
- Er over 18 år
- Ønsker å gjøre en forskjell for andre
- Er sosial og kan bidra med å skape god stemning på aktivitet
- Kan være med på en valgfri aktivitet minst to kvelder i måneden
Registrer deg på Mitt Røde Kors eller kontakt med koordinator Pål Høyde for spørsmål:
Telefon: 406 31 465
Epost: pal.hoyde@redcross.no
Flyktninger og innvandrere
Norsktrening er et lavterskeltilbud der flyktninger og innvandrere trener på norsk språk i en uformell sammenheng. Norsktalende frivillige hjelper med din muntlige norsk. Dette er gratis, åpent for alle nivåer og du trenger ikke registrere deg.
Følg oss på Facebook for mer info og tidspunkt.
With help from Norwegian speaking volunteers you can practice your Norwegian verbal skills. The practice is free, open to all levels and there is no need for registration. For now, we are only offering digital Norwegian training.
Please follow us on Facebook for more information.
Ferie: Vi følger skoleruten og har ikke norsktrening når det er ferie.
Velkommen til internasjonalt treff og lørdagslunsj på Røde Kors-huset!
Tid: Andre lørdag i måneden fra kl 12.00 - 15.00.
Sted: Røde Kors-huset, Vetrlidsallmenningen 9 (like nedenfor Fløibanen)
Her møtes gamle venner, familier og nyankomne til sosialt samvær med samfunnsnyttige innspill. Aktiviteten starter den andre lørdagen i september, og avsluttes med sommertur i juni.
Velkommen!
Vennefamilie er et tilbud for ungdom mellom 15 og 23 år med migrasjonsbakgrunn, som ønsker flere trygge voksenpersoner i hverdagen.
Ved å bli frivillig i vennefamilie bidrar du til å skape gode hverdagsopplevelser gjennom regelmessige treff, og å gi støtte som en trygg voksenperson. Hva man velger å finne på er opp til den enkelte koblingen – man kan gå tur sammen, øve på å snakke norsk, gjøre lekser sammen, besøke hverandre, lage mat eller gjøre andre aktiviteter som dere begge synes er hyggelig å gjøre.
Ønsker du å bli frivillig?
Vi søker alle slags familier – stor, liten, med barn, uten barn, unge, besteforeldre og så videre. Du må være fylt 18 år for å starte i vennefamilie. Det forventes at du som frivillig har tid, kapasitet, hjerterom og kan ha en aktiv rolle i relasjonsbygging med ungdommen. Man må kunne forplikte seg til å opprettholde relasjonen i minst et år, med et ønske om en varig relasjon. Gjennom hele det første året følges frivillig og ungdom opp av Røde Kors.
Ta kontakt med koordinator Siri de Lange:
Telefon: 41246278
E-post: siri.de.lange@redcross.no
Flyktningguiden er et tilbud som bidrar til at en som er ny i Norge får støtte og hjelp til å tilpasse seg en ny hverdag og mulighet til å praktisere norsk.
Flyktning og guide gjør aktiviteter som f.eks. å gå på kafé, kino, fotballkamp, eller bare prate og være sammen. Møtene skjer to ganger i måneden i minst ett år.
Flyktningguiden er en en-til-en aktivitet og parene er satt sammen på bakgrunn av felles interesser, yrkesbakgrunn, alder, familiesituasjon, bosted og kjønn.
Les vår informasjonsbrosjyre (på 22 språk).
Read our information leaflet (in 22 different languages),
Kontakt koordinator Nadia Hagen:
Telefon: 412 44 620
Epost: nadia.hagen@redcross.no
Sårbare mennesker
EVA er et tilbud til mennesker som har vært utsatt for vold i nære relasjoner, negativ sosial kontroll og/eller menneskehandel, samt deres barn. Vi samarbeider med blant andre Krisesenteret i Bergen, Bergen kommune og andre som kommer målgruppen i møte.
Som frivillig i EVA blir du satt i et koblingsforhold med en deltaker. Du blir da en støtteperson for deltaker over en periode på ett år, og kan bistå i ulike utfordringer som deltaker måtte ha.
EVA har også gruppeaktivitet på Krisesenteret i Bergen. De frivillige engasjerer beboeren på Krisesentret i sosial aktivitet en gang i uken. Aktivitetsdag er tirsdag og tidspunkt er fra klokken 17 til 19.30.
Som frivillig i EVA går du enten inn i koblingsaktivitet eller gruppeaktivitet på Krisesenteret.
Krav til frivillige: Personlig egnethet og motivasjon til å jobbe med en målgruppe, som kan ha det svært vanskelig. Frivillige må ha fylt 23 år, ha gode norskkunnskaper og mulighet til å være frivillig minst ett år. Alle frivillige må gjennom en samtale med ansattkoordinator før oppstart.
Kontakt koordinator Susanne Aas:
Tlf: 41 23 96 97
Epost: susanne.aas@redcross.no
Røde Kors Mentorfamilie er et tilbud til unge voksne som enten frivillig eller ufrivillig har brutt med sine familier eller sitt nettverk grunnet tvangsekteskap, negativ sosial kontroll eller andre former for æresrelatert vold. De er i en etableringsfase og skal bygge seg nye nettverk på et ukjent sted.
Vi ser etter familier eller husstander som kan tilby et sosialt samlingssted en gang i uken, og være en støtte og trygghet for en annen person i en vanskelig tid.
Kontakt koordinator Susanne Aas:
Tlf: 41 23 96 97
Epost: susanne.aas@redcross.no
Eldre
Besøksvenn
Besøksvenn er et tilbud til mennesker som av ulike grunner føler seg ensomme, og som derfor ønsker en person de kan ha regelmessig kontakt med. Både hjemmeboende og beboere på institusjon kan få besøksvenn.
Frivillig og den som mottar besøk møtes en time eller to enten hver eller annenhver uke, og blir sammen enige om hvordan tiden brukes. Det kan være samtaler, tur, spille brettspill, gå på kino eller andre hyggelige ting. Det viktigste er det sosiale samværet.
En frivillig besøksvenn må være fylt 18 år, gjennomgå opplæring, beherske norsk muntlig svært godt og kunne forplikte seg for minst et år.
Ønsker du å få en frivillig besøksvenn eller vil du vite mer, kan du kontakte Siri de Lange. Telefon: 4124 6278. Epost: siri.de.lange@redcross.no
Besøksvenn med hund
Besøksvenn med hund går på besøk i private hjem eller på institusjon sammen med hunden sin. Hunden må være minst to år for å bli besøkshund.
For mer informasjon, kontakt Tone Kristine Kolbjørnsen: 9951 9851 / tone.kristine.kolbjornsen@redcross.no
Kraftverket: Møteplass for seniorer (62+)
Møteplassen er åpen hver tirsdag kl. 12.00 til 14.00, og holder til i Røde Kors-huset like ved Fløibanen, Vetrlidsallmenningen 9. Lunsj kl. 12 etterfølges av et kulturinnslag. Tilbudet er gratis og det kreves ingen påmelding.
For mer informasjon, kontakt Tone Kristine Kolbjørnsen: 9951 9851 / tone.kristine.kolbjornsen@redcross.no eller Siri de Lange: 4124 6278 / siri.de.lange@redcross.no.
Lørdagstreff
Lørdagstreff er en flerkulturell møteplass med deltakere fra mange land. På Lørdagstreff møtes folk til hyggelig samvær den andre lørdagen hver måned fra kl. 12.00 til 14.00 på Røde Kors-huset like ved Fløibanen, Vetrildsallmenningen 9. Er du interessert i å delta her, er det bare til å møte opp.
For mer informasjon, kontakt Tone Kristine Kolbjørnsen: 9951 9851 / tone.kristine.kolbjornsen@redcross.no eller Siri de Lange: 4124 6278 / siri.de.lange@redcross.no.
Teatergaten kafé:
Dette er et tilbud til mennesker med demens og deres pårørende. Kafeen er åpen hver torsdag fra kl. 17.00-19.00 og ligger på gateplan i Engensenteret, Teatergaten 43. Kafeen drives av frivillige og det legges vekt på trivsel og mestring med musikkterapi, konserter og ulike aktiviteter. Kafeen er et samarbeid med blant andre Bergen demensforening og Bergen kommune.
For mer informasjon, kontakt Tone Kristine Kolbjørnsen: 9951 9851 / tone.kristine.kolbjornsen@redcross.no eller Siri de Lange: 4124 6278 / siri.de.lange@redcross.no.
Hjelpekorps og beredskap
Hjelpekorpsets beredskap strekker seg langt utover patruljering i påskefjellet. Røde Kors Hjelpekorps blir kalt ut av politiet når noen blir savnet, ved ulykker, kriser og naturkatastrofer. Hver dag, hele året er ett eller flere hjelpekorps i Norge i aktivitet for å hjelpe mennesker. Hvert år hjelper hjelpekorpsene over 1000 mennesker som har gått seg bort eller skadet seg på tur. Bergen Røde Kors Hjelpekorps bistår politiet årlig i 50-60 søk- og redningsoppdrag. I tillegg til søk og redning, driver Bergen Røde Kors Hjelpekorps med sanitetsvakter.
Kontaktinformasjon:
Sanitetsvakter: sanitet@brkh.no.
Bli hjelpekorpser: ny@brkh.no
Øvrige spørsmål: post@brkh.no
Korpsleder Stig Nordvik: 930 80 893 / korpsleder@brkh.no
Mediekontakt Linn Gjerstad: 900 66 967 / linn@redcross.no
Røde Kors er en beredskapsorganisasjon som er støtteaktør til norske myndigheter i tilfelle krig, kriser og større uønskede hendelser. Bergen Røde Kors har undertegnet beredskapsavtale med Bergen Kommune. Vår førstelinje ved beredskapshendelser er Hjelpekorpset. Dette er trenet mannskap med kort responstid med spesiale innen søk- og redning. Ved hendelser som krever organisasjon, utstyr og/eller mannskap utover det hjelpekorpset kan bidra med; regner vi alle frivillige og ansatte i Bergen Røde Kors som en del av den totale beredskapen. Dette er beskrevet i egen beredskapsplan og er organisert av et eget beredskapsutvalg.
Kontakt Beredskapsutvalget: jan.bjorgo@redcross.no
Her finner du beredskapsplan for Bergen Røde Kors
Her finner du tilhørende dokumenter og vedlegg (Krever innlogging på Korsveien)
Her finner du beredskapsavtale mellom Røde Kors og Bergen Kommune.
Vitnestøtte Hordaland Røde Kors
Som frivillig vitnestøtte er du til stede i domstolene i Bergen. Din rolle er å tilby emosjonell støtte og praktisk informasjon til de som skal vitne i en rettssak. Vitnestøtte er en aktivitet som tilhører Hordaland Røde Kors. Du finner mer informasjon om Vitnestøtte her.