Vi får mange spørsmål om utdeling av julegaver i år, og derfor vil vi informere om følgende:
I år deler vi ikke ut julegaver, pakker eller gavekort til familier og barn på samme måte som tidligere år. Vi har i stedet valgt å fokusere på juleaktiviteter gjennom våre faste tilbud for barn og unge.
BARK (Barnas Røde Kors)
BARK-gjengen vår har flere spennende juleaktiviteter! Blant annet skal de på tur, lage juleverksted og kose seg med en hyggelig kinokveld.
Fellesverket
Fellesverket holder åpent noen dager i romjula og har planlagt mange morsomme aktiviteter i lokalet. De fortsetter også den populære julegavekalenderen og tilbyr Let's Eat og Let's Play som en del av programmet.
Vi ønsker å spre juleglede og fellesskap gjennom aktivitetene våre, men det vil altså ikke være utdeling av julegaver eller gavekort utenom disse.
Har du spørsmål om våre aktiviteter? Ta gjerne kontakt!
Kontakt oss
Har du spørsmål eller ønsker å prate med noen i Drammen Røde Kors, ikke nøl med å kontakte oss. For mer informasjon, trykk her!
Vi har alltid behov for nye frivillige i Drammen Røde Kors. Registrer deg her!
Har du et barn i alderen 6-13 år som kunne tenke seg å bli en del av Barnas Røde Kors? BARK er et gratis fritidstilbud hvor målet er moro, mangfold og mestring.
Barna deltar på aktiviteter hver torsdag, og det er stort sett barna selv som bestemmer hva slags Røde Kors aktiviteter de skal holde på med. Det kan være alt fra førstehjelp til baking, kino og uteaktiviteter.
Til foreldre:
For at barnet ditt skal bli en del av Barnas Røde Kors må du sende inn en forespørsel til Drammen Røde Kors, se e-post helt nederst.
Når barnet ditt blir en del av gruppen vil du motta en aktivitetsplan for hvert semester. Det er bindende påmelding, og alle er automatisk påmeldt hver torsdag. Dersom barnet ditt ikke lenger skal delta må dette meldes fra til ansvarlig.
Hvor:
Røde Kors-huset til Drammen, Torgeir Vraas plass 4, Strømsø Torg og på Åssiden.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne oppvektskurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.
For å bli frivillig i Barnas Røde Kors må du fremvise politiattest.
Personlig egenskaper:
Ser ungenes behov, tilstede i aktivitetene med barna, raus, til å stole på.
Nødvendig språkkunnskap:
Litt norskkunnskaper er ønskelig, men du trenger ikke å snakke flytende norsk.
Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13-18 år. Dette er et ungdomshus hvor ungdom kan lære og mestre - støttet av trygge voksne.
Her kan du som ungdom få hjelp med leksearbeid, henge med andre ungdommer, spille musikk, spill, delta på temakvelder, kokkekurs og mye mer. Vi har blant annet shuffleboard, 2 bordtennis-bord, PlayStation, kafé og hobbyrom. Vi har egen liten kaffebar hvor man kan lære seg å lage sin egen latte :-)
Når og hvor:
Mandager, tirsdager og torsdager fra kl. 15.00-19.45. Onsdager fra kl.15.00 17.00. Aktiviteten avholdes i Røde Kors-huset til Drammen på Torgeir Vraas plass 4 på Strømsø Torg.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi setter også opp spesielle temakurs som kan være nyttig i arbeid med unge, som f.eks. selvmordsforebygging. Alle kurs er gratis.
Hvor ofte:
Vi ber om minimum 3 timer i uken, men kan være fleksible.
Eksempler på hva som kan skje i aktiviteten:
Spille spill, bingo, workshops, biljard, servering av mat.
Personlige egenskaper:
Du må like å være sammen med ungdom på godt og vondt. Være raus, men også kunne sette grenser.
Nødvendige språkkunnskaper:
I denne aktiviteten bør du være ganske god i norsk.
Aldersgrense: 25 år.
For å bli frivillig på Fellesverket må du fremvise politiattest.
Dette er et gratis leksehjelpstilbud for elever på barneskole, ungdomsskole og videregående nivå.
Når og hvor:
Leksehjelp ungdomsskole og videregående nivå: tirsdager kl. 16.45-19.45 (stengt i skoleferier). Aktiviteten avholdes i Røde Kors-huset vårt på Torgeir Vraas plass 4 på Strømsø Torg. På skrå ovenfor Vinmonopolet.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne relevante kurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.
For å bli frivillig leksehjelper må du fremvise politiattest.
Hvor ofte?
Vi ønsker at du bruker minst 3 timer annenhver uke.
Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:
Her hjelper vi til med elevenes lekser. Det hender at elevene ønsker å diskutere andre temaer enn det som er rent skolerelatert, som for eksempel jobbsøknad eller yrkesvalg.
Annen kunnskap:
I utgangspunktet holder det at man mestrer et eller flere fag, og kan kommunisere dette til elevene.
Personlige egenskaper:
Du bør være tålmodig og kunne forklare deg godt. Ingen spesielle krav, men man bør for eksempel ha forståelse for at ikke alle er like flink i alle fag. Det er også viktig at man går overens med andre frivillige.
Dette er et tilbud til flyktninger som har fått fast opphold i Norge. Hensikten med aktiviteten er å hjelpe flyktningene med å bli bedre kjent med landet de har fått opphold i.
Er du selv flyktning og ønsker en flyktningguide?
Kontakt oss på e-posten som du finner nederst på siden.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne migrasjonskurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.
Hvor ofte:
Vi ønsker at alle flyktningguider er i frivillige i denne aktiviteten i 1 år.
Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:
Gjøre hyggelig aktiviteter sammen, gå turer, lage mat, gå på kino eller kafé osv.
Personlige egenskaper:
Nysgjerrig, lett for å snakke med andre. Tålmodig i forhold til at flyktningen antagelig ikke snakker veldig bra norsk. Det er en fordel om du er interessert i andre kulturer.
Nødvendig språkkunnskap:
Det er viktig at du har gode norskkunnskaper, men det trenger ikke være morsmålet ditt.
Dette er et tilbud om støtte til hjemmelekser for deltagere på grunnskole og videregående for voksne/ voksenopplæringen.
Tid: Tirsdager kl. 16.45 - 19.45
Hvor: Torgeir Vraas plass 4
Dette er et gratis drop-in tilbud for alle som ønsker å øve på og snakke norsk.
Hvor og når:
Aktivitet hver mandag og onsdag (stengt i skoleferier).
Fra kl. 18.00-20.00 på Røde Kors-huset i Drammen, Torgeir Vraas plass 5 på Strømsø Torg.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne relevante kurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.
Hvor ofte:
Vi ønsker at du som frivillig bruker 2 timer når du er tilstede under aktiviteten. Det kan gjøres avtaler med aktivitetsleder hvor ofte du deltar.
Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:
Man kan sitte og prate om «løst og fast», diskutere saker fra tilgjengelige aviser, spille spill, øve på ord og uttale. Av og til går vi på tur med gruppen vår "walk and talk".
Personlige egenskaper:
Du bør være tålmodig og positivt innstilt til mennesker fra andre land og kulturer.
Nødvendig språkkunnskap:
Du bør være ganske god i norsk, men det trenger ikke være ditt morsmål.
Alle kan føle seg ensomme en gang i blant, uavhengig av kjønn, alder og sosial omgangskrets. Vi ønsker at ingen i Drammen skal være ensomme.
I besøkstjenesten organiserer vi besøk til mennesker som er mye alene, og som ønsker litt støtte og oppmuntring i hverdagen.
Er du pårørende og ønsker en besøksvenn til noen i din familie, bekjente eller lignende? Kontakt oss på e-post som du finner nederst på denne siden.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne omsorgskurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.
Besøkende gjennomføres enten til personer som er hjemmeboende, eller som bor på institusjon. Det er også frivillige på ulike institusjoner hvor de arrangerer loddtrekning og bingo på kafeen.
Du binder deg ikke til en bestemt varighet, men det er viktig å tenke på at dette er noe du engasjerer deg i en stund fremover. Besøkende kan være så ofte som hver uke, eller en gang i måneden. Dette avklarer du med vedkommende du reiser på besøk til.
Hva skjer under besøkene:
Noen vil sitte å prate over en kopp kaffe, mens andre ønsker å gå en liten tur. Det avgjør en litt selv, men det er ikke meningen å være en erstatning for offentlig tjenestetilbud, som å lage mat, hente medisiner, personlig stell etc.
Annen kunnskap:
Ingen spesielle, men du bør trives med å omgås eldre mennesker.
Personlige egenskaper:
Du må være til å stole på, like å høre om «gamledager», være tålmodig og respektere den du besøker. Du vil bli intervjuet av en aktivitetsleder som vil prøve å finne en god «match», slik at dere vil trives best mulig i hverandres selskap.
Nødvendige språkkunnskaper:
Du må kunne gjøre deg forstått, men trenger ikke å snakke flytende norsk.
Besøksvenn med hund er en utvidelse av besøkstjenesten. Som besøksvenner kan den frivillige sammen med hunden sin bidra til å gi mennesker i alle aldre muligheten til økt sosial kontakt og skape glede i hverdagen.
Dyreassistert aktivitet har flere dokumenterte positive helseeffekter, som lavere blodtrykk, mindre stress og inspirasjon til fysisk aktivitet. Besøkene kan gi en opplevelse av ro og nærhet og gi brukerne den gode følelsen av å både gi og motta omsorg.
Vi er et middels stort hjelpekorps og har frivillige som er utrykningsklare. Hjelpekorpset er i beredskap 24 timer i døgnet, og rykker ut på 30 minutter om noen skulle trenge oss.
Ønsker du å bli frivillig?
Som frivillig i hjelpekorpset får du gratis skolering. Alle gjennomfører en grunnopplæring, får sitt id-kort og blir godkjente hjelpekorpsfrivillige.
Som operativt medlem i hjelpekorpset har du mulighet til å delta på fagmøter. Her trenes det i kart og kompass, førstehjelp, bruk av samband og bruk av kjøretøy.
I tillegg har vi korpsmøte med sosial aktivitet, informasjon og foredrag. Vi har også en hytte rett i nærheten av Spiralen, som av og til brukes til møtevirksomhet.
Hvor ofte:
Dette varierer med hvor ofte en blir utkalt.
Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:
Bistå Politiet/HRS i søk etter savnede, og AMK med ambulanseoppdrag utenfor vei. Vi stiller også opp som sanitetsvakter på blant annet Strømsgodsets hjemmekamper, Tine-stafetten, ski-sprinten og Elvefestivalen m.m. I tillegg stiller vi med beredskapsambulanse på ulike motorsportsvakter.
Opplæring:
Dette er den aktiviteten i Røde Kors som krever mest kurs.
For å bli fullverdig hjelpekorpser må du gjennomføre følgende:
Kvalifisert førstehjelp (30 timer)
Sambandskurs (6 timer)
Søk og redningskurs (ca. 30 timer)
Videre har vi en rekke kurs på flere nivåer, blant annet; lederkurs, sambandskurs, kurs for ambulansepersonell, vannredningskurs, instruktørkurs og sminkekurs.
Personlige egenskaper:
Du bør være mentalt stødig da du kan komme borti hendelser som kan være tøffe. Du kan risikere å skulle hjelpe til med alvorlige ulykker. Du bør også kunne samarbeide godt og følge beskjeder du får fra leder.
Nødvendig språkkunnskap:
Bør kunne snakke bra nok norsk til å kunne gjøre deg forstått i en hektisk situasjon.
Beredskapsvakt er et tilbud for medlemmer i Røde Kors. Du forplikter deg kun til å sette av en kveld i året til beredskapsopplæring. Etterpå står du på en varslingsliste og blir kontaktet ved behov.
Beredskapsvaktene er en ekstra ressurs for det offentlige beredskapsapparatet. Det er med på å styrke beredskapen i lokalsamfunnet. Gjennom det lokalt forankrede konseptet kan innbyggerne selv bistå under alvorlige situasjoner. Kravet for å bli beredskapsvakt er at du er medlem i Røde Kors.
Som beredskapsvakt kan du kan hjelpe dine medmennesker med enkle og viktige oppgaver som:
enkel, men viktig førstehjelp (bistå helsevesenet)
Som frivillig vitnestøtte er du til stede i domstolen i Buskerud Tingrett.
Din rolle er å tilby emosjonell støtte og praktisk informasjon til de som skal vitne i en rettsak. Du vil få full opplæring av Buskerud Tingrett, som vi samarbeider med.