Hjelpekorpset til Bodø Røde Kors har alltid plass for flere aktive medlemmer.
Er du glad i friluftsliv og kan tenke deg å være til hjelp når folk går seg bort eller er ute for en ulykke i fjellet? Eller kunne du tenke deg å lære så mye om førstehjelp at du kan være en del av beredskapen i Bodø?
Hjelpekorpset i Bodø er en del av den frivillige redningstjenesten og bistår ved søk etter savnede personer, samt ved transport av skadde, sommer som vinter. Vår oppdragsgiver er i all hovedsak politiet, men også brann- og helsevesen kan rekvirere oss. Medlemmene våre er i beredskap hele døgnet, hele året, klare til å rykke ut til lete- og redningsaksjoner i lokalmiljøet.
Vi blir også mye brukt til sanitetsoppdrag, som førstehjelpspersonell under store og små arrangementer i byen som Parkenfestivalen, musikkfestuka og ulike idrettsarrangementer.
Vi møtes hver tirsdag kl 19.00 på Røde Kors-huset på Jensvoll.
Vi vil gi deg gode kurs, samtidig som vi tilbyr et sosialt og godt miljø. Hjelpekorpset passer for ungdom og voksne fra 17 år og oppover. Du bør ha normalt god fysisk form for å delta i søk- og redningsoppdrag.
Ta gjerne kontakt for mer info: hjelpekorps@bodork.no
Til Bodø kommer det mange flyktninger fra store deler av verden. Som flyktningguide kan du være en viktig veiviser inn i det norske samfunnet - samtidig som du lærer masse selv!
Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Den som er ny her får noen å spørre om hvordan det norske samfunnet fungerer, hjelp til å finne ut hva hen kan være med på av aktiviteter i Bodø, og ikke minst få viktig språktrening.
For den frivillige er det en anledning til å bli kjent med en annen kultur og få innsikt i en annen persons historie og bakgrunn.
Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller måneden. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.
For å bli flyktningguide må du ta et tretimers Startkurs for nye frivillige og også et kort kurs for flyktningguider. Er du interessert? Meld deg som frivillig, så tar vi kontakt!
Røde Kors er en beredskapsorganisasjon, ikke bare i form av at hjelpekorpset stiller opp på blant annet leteaksjoner, men også ved at vi er klare til å bidra ved større hendelser i Bodø-området.
Bodø Røde Kors har undertegnet en beredskapsavtale med Bodø kommune. Ved en større ulykke, uvær eller lignende, kan vi stille med frivillig mannskap til alt fra å koke kaffe, registrere evakuerte, sørge for transport eller rett og slett være ei hånd å holde i for folk som trenger det.
Beredskapsvakter har ingen andre forpliktelser enn å stå på denne lista, være medlem i Røde Kors og å ta tre korte kurs i beredskap, førstehjelp og psykososial førstehjelp. I tillegg legger vi opp til én ettermiddagssamling i året. Kursene er selvsagt gratis.
Ønsker du å bli beredskapsvakt?
Ta kontakt med oss på post@bodork.no
Besøksvenn i Bodø
Velkommen til besøkstjenesten hos Bodø Røde Kors! Vi jobber for at flere skal føle seg mindre ensomme ved å knytte mennesker sammen.
Mange mennesker i Bodø savner en fortrolig venn. Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for mange.
"Den beste medisin for et menneske er et annet menneske"
I Bodø er det stor etterspørsel etter våre besøksvenner. En besøksvenn er en frivillig fra Røde Kors som har fått spesiell opplæring og har undertegnet taushetserklæring.
Bodø Røde Kors har godt over hundre frivillige besøksvenner, hvor de fleste går på besøk i private hjem. Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva dere skal gjøre. Noen går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter sammen, mens andre treffes bare for å prate litt over en kopp kaffe eller te. Besøkene varierer fra en gang i uken til en gang i måneden. Det vanligste er å få besøk 1-2 timer på et fast tidspunkt, enten ukentlig eller annenhver uke.
Vi har også besøk og fellesarrangementer på flere av byens sykehjem.
Ønsker du en besøksvenn?
Nye besøksvenner må ta et kort kurs, og vi arrangerer dette kurset flere ganger i året. Vi har alltid behov for flere besøksvenner, og folk i alle aldre er velkommen. Ta kontakt om du har lyst til å vite mer eller melde deg på kurs.
Ønsker du besøksvenn? Fyll ut søknad om besøksvenn, og send det til post@bodork.no eller per post til Bodø Røde Kors, Storgata 54, 8006 Bodø.
Du kan også levere skjemaet til oss i Røde Kors-gården.
Vi trenger flere besøksvenner i Bodø!
Selv om vi har mange besøksvenner i Bodø, har vi behov for alle slags mennesker i alle aldre!
Som besøksvenn er du først og fremst en samtalepartner og støtte for mennesker som ønsker mer kontakt og tid med andre. Alle over 18 år kan bli besøksvenn. Som ny besøksvenn må du ta et obligatorisk startkurs på 3 timer med introduksjon til Røde Kors som humanitær organisasjon, og et kort kurs om å være besøksvenn. Vi arrangerer kursene flere ganger i året.
I oppstarten forventer vi at du kan avse 1-2 timer i uken eller annenhver uke i minst 6 måneder fremover. Dette er for å sikre de som får besøk en viss forutsigbarhet i hverdagen.
Ta kontakt med oss om du har lyst til å vite mer eller melde deg på kurs, post@bodork.no
Les mer om Røde kors sin besøkstjeneste
Bodø Røde Kors bruktbutikk er drevet av våre flotte frivillige rødekorsere, og du finner oss i Storgata 54 i Bodø.
Pengene Bodø Røde Kors tjener i bruktbutikken går til å drifte våre andre humanitære aktiviteter i Bodø-samfunnet. Donerte gamle klær, lamper og annet nips blir altså til norsktrening, sommerferie for barn, aktivitet på sykehjem og mye mer. I tillegg gjør inntektene i bruktbutikken at vi hvert år har mulighet til å donere penger til arbeidet Røde Kors gjør under humanitære kriser i andre deler av verden.
Bli frivillig i bruktbutikken!
Har du nettopp blitt pensjonist?
Litt for mye alene hjemme på dagtid?
Ung eller gammel, høy eller lav, vi ønsker deg velkommen som du er!
Det samholdet og den gode stemningen blant de som jobber i bruktbutikken er helt unik. Vi har god variasjon i de frivillige, det er noen som kommer for norsktrening, noen for det sosiale, for arbeidstrening og andre for å ha noe å fylle dagene med. Det er mennesker med veldig forskjellig bakgrunn og vi prøver så godt vi kan å benytte den erfaringen som kommer inn dørene. God opplæring hos oss vil bli gitt og det er mange muligheter til hvordan du kan bidra, både med og uten kundekontakt. Du velger selvfølgelig også helt selv hvor mye eller lite du ønsker å bidra. En vanlig arbeidsdag kan for eksempel bestå av dette:
- Henteoppdrag av "nye" varer
- Sortere innkommende klær og andre varer
- Salg i kasse
- Lage vareutstillinger
- Utkjøring av kjøpte varer
Mer informasjon og åpningstider i bruktbutikken
Ønsker du å bli en del av gjengen? Ring oss gjerne på telefon nr. 94 16 95 83 eller komme innom oss i Storgata 54. Ikke nøl!
Fellesverket er en nasjonal satsing på ungdomsarenaer og består av ungdomshus med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13 og 25 år. Fellesverket Bodø er plassert midt i sentrum - i Dronningens gate 26.
Ungdom trenger et sted å være
Røde Kors har i en årrekke jobbet for og med ungdom. Gjennom vår tilstedeværelse lokalt har vi oppdaget et udekket behov for være steder der ungdom først og fremst kan få være ungdom.
Ungdom som møtes på Fellesverkene skal oppleve et felleskap der de kan føle seg hjemme, møtes og henge, lære og mestre.
Røde Kors ser at forskjellene i Norge blir større. Et økende antall barn og unge vokser opp i familier med lav inntekt. Frafall i skolen er økende og mange unge står helt eller delvis uten jobb og skole. Nettopp derfor er et gratis lavterskeltilbud så viktig.
Tilbud for barn og unge skal favne bredt og inkludere alle, uavhengig av sosial eller økonomisk status. Røde Kors ønsker derfor å satse mer på aktiviteter som bidrar til å motvirke dette. Vi vil gi ungdom erfaring og opplevelser av mestring og utvikling.
Trygge voksne Røde Kors-frivillige
Røde Kors har mange frivillige trygge voksne, som liker å engasjere seg i arbeidet for og med ungdom.
Har du lyst til å bli frivillig? Ta kontakt med senterleder:
- Selveste Magnus Heieraas
- Ansvarlig for Fellesverket Bodø
- Kontorsted
- Fellesverket
- E-post
- magnus.heieraas@redcross.no
- Mobil
- 93 62 99 86
Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barnefamilier som lever med svak økonomi. Gjennom Røde Kors sitt ferietilbud får barn og foreldre muligheten til å delta i lek og aktiviteter, vekk fra hverdagens utfordringer og bekymringer. Vårt ønske er å gi familien tid til å være sammen og gi både barn og voksne et minne for livet.
Vi har hatt fisketurer i Steigen, aktive dager i Namsskogan familiepark, dager i slalåmbakken og mye annet. Både våre frivillige og familiene har vært storfornøyd når de har kommet hjem.
Familier blir påmeldt gjennom skole, helsesøster, NAV eller andre liknende instanser. Hør med barnas kontaktlærer hvis dere kunne tenke dere å være med. Minst et barn må være i barneskole alder. Det er også mulig å ta kontakt med Bodø Røde Kors som kan stå som påmelder.
Ønsker du å bli frivillig, ta kontakt HER.
Trykk her for å lese mer om Røde Kors sitt Ferie for alle tilbud.
Barnas Røde Kors (BARK) er til for alle barn. Sammen fremmer vi moro, mangfold og mestring ute i det fri og inne på ulike kule arenaer i Bodø.
BARK er en møteplass med aktiviteter for barn mellom 6-12 år og er en arena for sosial og kulturell inkludering. Vi legger til rette for gode mestringsopplevelser hvor barna skal kunne få nye venner og utvikle sosiale nettverk. I tillegg lærer barna om medmenneskelighet i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv.
I BARK skjer mange aktiviteter utendørs, hvor barna lærer hvordan de kan bruke sitt nærmiljø på en trygg og aktiv måte. Innendørs aktiviteter består av alt fra kinokvelder, klatring, bading, lek og annen aktivitet. BARK handler om å legge til rette for lokal magi ved å utnytte de ressursene som er tilgjengelig.
BARK er en fritidsaktivitet, og fra høsten 2024 vil vi ha faste tidspunkter hver uke á to timer hvor BARK gruppa møtes. Det vil også være arrangementer med aktivitetsdager noen dager løpet av året og hvor hele familien kan delta sammen. BARK har fokus på mestring og inkludering – det vil derfor ikke være konkurransepregede aktiviteter.
BARK gruppa drives av voksne frivillige i Røde Kors som har plettfri vandel og kursing relatert til denne aktiviteten i Røde kors.
Ta kontakt med oss hvis du:
- Ønsker å være frivillig i BARK
- Ønsker å melde deg på
- Ønsker å melde barnet ditt på aktiviteten
- Ønsker å høre mer
- Siri Hammerfjeld
- Rådgiver oppvekst, BARK, Treffpunkt, Røde Kors Ungdom
- Kontorsted
- Bodø
- E-post
- siri.hammerfjeld@redcross.no
- Mobil
- 97 11 17 85
Bodø Røde Kors tilbyr mange ulike kurs til våre frivillige. Kursholdergruppa består av frivillige kursholdere som sørger for at vi kan gi et godt tilbud innen alt fra førstehjelpskurs til ulike temakurs for besøksvenner, leksehjelpere og andre.
Her kan du lese mer om kurstilbudet denne sesongen og melde deg på kurs.
Kunne du tenke deg å bli kursholder selv? Ta kontakt på e-post: post@bodork.no
Leksehjelp kan være det ekstra bidraget som gjør skolearbeidet lettere og morsommere, det kan hjelpe en som plages med matematikken over kneika, eller til og med motivere skoletrøtte elever til ikke å gi opp.
Bodø Røde Kors har tilbud om leksehjelp til elever i ungdoms- og videregående skole to dager i uka. Dette foregår på Fellesverket, og tid og sted for høsten kommer i august.
Målgruppen for leksehjelpen er elever i ungdoms- og videregående skole, og de frivillige har ulik kompetanse, slik at det er hjelp å få i alle basisfagene.
Elever som ønsker hjelp med leksene, kan bare møte opp når det passer i tidsrommet 1600-1900. Det er ingen påmelding, og du blir der så lenge du selv ønsker. Vi serverer også frukt og rundstykker, så du kan komme rett etter skolen.
Har du et fag du er veldig god i eller jevnt over klarer å motivere noen til å bli ferdig med en litt vanskelig oppgave? Bli frivillig! Meld din interesse her.
Å bli kjent med nye mennesker er ikke nødvendigvis enkelt. Det gjør Bodø Røde Kors noe med.
"Lån en bodøværing" er en møteplass som skal gjøre det lettere å bli kjent over kultur- og språkgrenser. Her møtes nyankomne til byen – flyktninger, asylsøkere, studenter eller andre innflyttere – og bodøværinger av alle slag.
Til "Lån en bodøværing" kan du komme så ofte du selv har tid og lyst, enten du er godt etablert eller ny i byen. Det er ingen påmelding, bare møt opp. En Røde Kors-"bibliotekar" tar imot deg i første etasje i biblioteket og sørger for at du får noen å snakke med.
«Lån en bodøværing» foregår hver onsdag mellom kl 18 og 19 i Stormen bibliotek. For mer informasjon - se egen Facebookgruppe her: Lån en Bodøværing | Facebook
Velkommen til byens mest inkluderende møtested!
Å lære norsk er en viktig forutsetning for å bli godt integrert i Norge og i Bodø. Vi har flere aktiviteter der vi bidrar til å lære bort norsk til de som trenger det, og vi ønsker oss enda flere frivillige som vil være med på laget. Du trenger slett ikke å være pedagog, det holder med en porsjon tålmodighet!
Dette er tilbudene du kan være med på:
- Mandag kl. 11:00-13:00 Hverdagsnorsk, en liten norsktreningsgruppe som møtes hver mandag i Storgata 54 (Røde Kors-gården).
- Onsdag kl. 12:30-14:30: Leksehjelp for voksne. Hjelp flyktninger som er nye i Bodø med å forstå og gjøre lekser, først og fremst i norsk, men også i andre fag. Foregår på Bodø Voksenopplæring.
- Onsdag kl. 12:00-14:00 Norsktrening for beboere på Tverlandet mottak- foregår i Storgata 54 ( Råde Kors Gården)
- Onsdag kl. 18:00-19:00 Lån en bodøværing. Lavterskel møteplass der nye og gamle bodøværinger kan møtes. Ikke direkte norsktrening, men vi snakker norsk sammen. For mer informasjon- se egen Facebookgruppe her: Lån en Bodøværing | Facebook
- Torsdag kl 18-20: Norsktrening for beboere på Tverlandet mottak - foregår på samfunnshuset. ( det er en åpen barnehage, tror ikke det er samfunnshus)
Har du lyst til å bli med på noe av dette? Meld deg som frivillig på www.mittrodekors.no
Røde Kors visitorer besøker innsatte i Bodø fengsel etter ønske fra den innsatte selv. Bodø Røde Kors organiserer også visitortjenesten i Fauske fengsel.
Å sitte i fengsel innebærer ensomhet og isolasjon. Gjennom Røde Kors visitortjeneste får den innsatte noen å dele tankene sine med, en nøytral samtalepartner som ikke fordømmer. Den fortrolige samtalen i besøksrommet er kjernen i visitortjenesten, men vi arrangerer også månedlige bingokvelder og noen andre fellessamlinger i løpet av året.
For å bli visitor må du ha fylt 25 år, ha plettfri vandel og ha gjennomført en samtale med oss - før du eventuelt blir sendt på visitorkurs i regi av Røde Kors og Kriminalomsorgen.
Mer informasjon om visitortjenesten til Røde Kors finner du her
Det er ikke uvanlig at vitner gruer seg til å skulle avgi forklaring i en rettssal. Da kan det være betryggende å ha noen i nærheten som kan gi en hjelpende hånd.
Bodø Røde Kors tilbyr vitnestøtte for vitner i Salten tingrett og saker som går for Hålogaland lagmannsrett.
For å bli vitnestøtte må man være over 18 år, gjennomgå et kurs og ha vært til stede under en rettssak. Bodø Røde Kors har for tiden ikke behov for flere vitnestøtter.
Ønsker du mer informasjon om vitnestøtte-ordningen til Bodø Røde Kors, ta kontakt med Dagfinn Sivertsen, dagfinnhans@hotmail.no, tlf. 916 27202.
Les mer om Røde Kors vitnestøtte her.