Sandnes Røde Kors
Sandnes Røde Kors har en rekke ulike aktiviteter innen Hjelpekorps og omsorg.
- Adresse
- Roald Amundsensgt. 20, 4307 SANDNES
- E-post
- post@sandnesrodekors.no
- Leder
- Tarja Irene Tikkanen
- Nestleder
- Lise Andersen
Hvordan kommer jeg meg til Sandnes Røde Kors?
Busslinjene 6, 21, 42, E90, 110, N84 og X60 stopper i Roald Amundsens gate.
Besøk vår Facebook-side
Aktiviteter i Sandnes Røde Kors
Barnas Røde Kors (BARK) er et gratis tilbud for barn som går i 1. til 7. klasse. Sammen skal vi fremme moro, mangfold og mestring.
Det legges vekt på gode mestringsopplevelser, og at barna skal kunne få nye venner og utvikle sosiale nettverk. I BARK skal barna lære om medmenneskelighet i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. BARK handler om å legge til rette for lokal magi, og utnytte de ressursene som er tilgjengelig.
Aktivitetene spenner fra førstehjelp og friluftsliv til brettspill. Barna som deltar er med på å påvirke aktivitetstilbudet. Dette gir rom for å styrke barnas sosiale kompetanse og trygghet i samspill med jevnaldrende.
Ta kontakt på lise.andersen.01@rodekors.org om dette kan være noe for ditt barn.
Tid og sted for BARK i Sandnes
BARK har aktivitet 17:00 - 18:30 hver torsdag på Røde Kors-huset.
Følg vår Facebook-side for å se mer hva vi holder på med.
Som besøksvenn får du kontakt med mennesker som av ulike grunner ønsker noen å snakke med. Besøksvennene driver ikke oppsøkende virksomhet, men besøker dem som ønsker det.
Som besøksvenn kan du bidra til å gi mennesker i alle aldre muligheten til økt sosial kontakt og hjelpe til å skape sosiale nettverk.
Du og den du besøker kan gå en tur, spise sammen, gå til butikken eller andre sosiale aktiviteter. Et menneske kan utgjøre en viktig forskjell for andre. Som frivillig i Røde Kors kan DU være dette mennesket. Sammen kan vi hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag.
Krav til frivillige besøksvenner:
- Gjennomføre obligatorisk opplæring/kurs
- Undertegne og overholde etikk- og taushetserklæring
- Ha fylt 18 år
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Besøkstjenesten Turid B. Rekevik
E-post:
besokstjeneste@sandnesrodekors.no
Besøksvenn: Mer informasjon
Besøksvenner med hund er utdannet og ute i aktivitet i flere lokalforeninger i Rogaland. Besøksvenn med hund er en utvidelse av Røde Kors sin eksisterende Besøkstjeneste og er for besøksvenner som er interessert i å ta med hunden sin og besøke beboere på institusjon eller mennesker som bor hjemme.
Besøkshunder får en spesiell opplæring, i tillegg til den tradisjonelle opplæringen Røde Kors krever av alle sine frivillige besøksvenner. Eieren har ansvar for hunden.
Forskning viser at nærkontakt med dyr har en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon, kan nærkontakt med dyr dekke enkeltpersoners behov for varme, kos og omsorg. Det kan bedre humøret og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det. Dyr kan også virke kontaktskapende og fremme et godt miljø.
For mer informasjon ta kontakt med:
Kontaktpersoner: Robert Bergh og Turid B. Rekevik
E-post: robertbergh@yahoo.no og/eller turid.rekevik@lyse.net
Kontaktperson på Distriktskontoret: ingrid.marie.hansen@redcross.no
Ny kultur, nytt språk og nye utfordringer - dette er hverdagen for flyktninger som blir bosatt i Norge. En flyktningguide kan gjøre overgangen lettere.
Røde Kors flyktningguide kobler flyktninger som har fått opphold i Norge med en frivillig guide som kjenner lokalsamfunnet. Slik får nybosatte flyktninger en veileder og et nettverk i sitt lokalmiljø.
Flyktningguidekoordinator: Beate Eikemo
Rogaland Røde Kors m/Flekkefjord by
Her finner du Røde Kors Rogaland Flyktningguide Facebook-side
Gatemegling er et kriminalitetsforebyggende tiltak rettet mot barn og unge.
Gatemegling er en metode for å styrke ungdom i aldersgruppen 13-25 år ved å gi dem verktøy til å håndtere egne og andres konflikter uten bruk av vold. Opplæringen baseres på praktiske kurs med en rekke ulike øvelser, leker, rollespill og masse diskusjoner og refleksjon.
Gjennom Gatemegling skal ungdommene bli bevisst på egne reaksjonsmønstre, og få redskaper til å uttrykke behovene sine bedre og sette ord på følelsene som oppstår i en konflikt. Slik skal ungdom bli utrustet til å bli «fredsarbeidere» i sine egne miljøer.
Det er frivillige voksne med Gatemegling oppæring som holder disse opplæringsverkstedene for ungdom.
Vil du bli frivillig gatemeglingsinstruktør?
For mer informasjon ta kontakt med:
Tirill Stokka, gatemeglerkoordinator, e-post: tirill.stokka@redcross.no
Gatemegling: Mer informasjon
Sandnes Røde Kors har drevet klubben siden 1981. Klubben er en aktivitet for ungdom (16 +) og voksne utviklingshemmede. Det er en flott aktivitet som også gir mange positive opplevelser, også for oss som medhjelpere.0
Klubbkveldene er annenhver onsdag i oddetallsuker, kl.18.30 – 20.30. Kveldene er organisert slik at vi har først en aktivitet og så selger vi mat, sjokolade og brus etterpå.
Aktivitetene kan være:
- Kino
- Diskotek
- Bingo
- Bowling
- Grilling ved Lutsivatnet
- Gå på tur
- Kveld med spørrekonkurranse
- Lage fastelavensris og julepynt
- Før jul har vi alltid juleavslutning med grøt, gang rundt juletreet, kaffe, kaker og nisse med gaveutdeling
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Klubben Marianne Seim Haaland
E-post: marianne.haaland@rodekors.org
Røde Kors Hjelpekorps er frivillig samfunnsberedskap i praksis. Vi er klare til å rykke ut med både redningsmateriell og personell hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer.
Korpsmøter:
Korpsmøter arrangeres for alle medlemmene i hjelpekorpset annenhver torsdag i partallsuker (bortsett fra i skolens ferier) kl. 19.00. Temaer som blir tatt opp varierer, men ofte er det faglige temaer innenfor førstehjelp og friluftsliv. Vi bestreber å få eksterne forelesere/foredragsholdere inn for å om mulig krydre innholdet på korpsmøtene og inspirere nye såvel som etablerte medlemmer.
Vintertjenesten:
Sandnes Røde Kors Hjelpekorps stiller etter avtale med Agder fylkeskommune med førstehjelpsvakt på Sinnes i Sirdal. Her har vi egen vaktstasjon med ambulanse og førstehjelpspersonell, samt snøscootere og hjertestartere.
Sanitetsvakter:
Vi stiller med personell i forbindelse med idrettsarrangement, konserter, festivaler, osv. I noen tilfeller med ambulanse, andre tilfeller førstehjelpere, og i mange tilfeller med begge deler.
Andre ting:
I løpet av året arrangeres også rebusløp, distriktsmesterskap, utflukter, og gjerne litt teambuilding. Vi har avtale med 17. mai-komitéen i Sandnes kommune om å være behjelpelig med organisering av barnetog og folketoget i Sandnes.
For mer informasjon ta kontakt med:
Sandnes Røde Kors Hjelpekorps
E-post: korpsleder@hjelpekorpset.org
Tlf: 99486004
Sandnes Røde Kors Hjelpekorps Medlemmer
E-post: medlemskontakt@hjelpekorpset.org
Hjelpekorps: Mer informasjon
Sandnes Røde Kors har en rekke tilbud innenfor sosiale aktiviteter og nettverk med formål å skape mer inkludering i samfunnet.
Sandnes Røde Kors starter opp «Røde Kors Nettverk». Dette er et nytt tilbud til unge mennesker i aldersgruppen 17 til 30 år som ønsker en arena hvor de kan møte andre ungdommer. Felles for deltakerne er at de ønsker sosial støtte og bli kjent med andre mennesker på sin egen alder. Her introduseres deltakerne til ulike aktiviteter som de selv ønsker å drive med.
Deltakerne i «Nettverk» møtes hver tirsdag fra klokken 18:00 til 20:00. Vi har fokus på inkludering og sosiale treff mellom frivillige og deltakere, enten på Røde Kors huset eller andre steder. Eksempel på aktiviteter kan være turer i nærområdet, kino, bowling, spillekveld eller annet. Med tanke på koronasituasjonen og smittevern vil vi starte med å gå små turer i nærområdet. Aktiviteten kan senere bli utvidet i samråd med deltakerne.
Oppmøte er alltid på Røde Kors-huset dersom ikke annet er oppgitt. Registrerte deltakere vil motta en SMS i forkant av hvert treff.
Det forventes at deltakerne bidrar på en positiv måte og gjør sitt for at «Nettverk» blir en god møteplass og et godt og trygt tilbud for deltakere og frivillige. «Nettverk» skal være deltakerstyrt og vi vil oppfordrer alle til å være med å foreslå nye aktiviteter.
Sandnes Røde Kors
Roald Amundsens gate 20, Sandnes
e-post: post@sandnesrodekors.no
Kreativo er en gruppe for alle som ønsker sosialt og kreativt samvær. Vi har forslag og utstyr til prosjekter du kan starte på, eller du kan komme med egne ideer. Tilbudet er gratis.
Kreativo er for alle som ønsker å treffe andre mennesker uavhengig av bakgrunn og kultur.
Vi møtes på Røde Kors-huset, i Roald Amundsens gate 20 i Sandnes, annenhver torsdag i oddetallsuker, fra klokken 18.45 til klokken 20.30.
Kontaktperson: Marte Strandskog: marte.strandskog@rodekors.no
På Røde Kors leksehjelp får elever og studenter hjelp med skolearbeidet etter skoletid.
Hvor: Tredje etasje på Sandnes bibliotek
For hvem: Elever i ungdoms- og videregående skole, og studenter
Når: Tirsdager kl.16.00 - 18.00
Lurer du på noe om Leksehjelp?
For mer informasjon ta kontakt med aktivitetsleder Graeme Dick på e-post: graeme@rgdo.no
Gjennom Nettverk etter soning (NES) tilbyr Røde Kors støtte og hjelp i overgangsfasen mellom fengsel og frihet. Det er lett å søke seg tilbake til miljøer der du har status, har en løslatt fortalt. Nettverk etter soning er et alternativ til dette.
Den innsatte blir koblet sammen med en frivillig i tiden før løslatelse, og den frivillige skal være en støtte i den kritiske tiden rundt løslatelsen og en periode etterpå. Målet er å hindre at brukerne går tilbake til kriminalitet.
Vil du hjelpe en tidligere innsatt med å etablere et nytt sosialt nettverk etter endt soning?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for NES Ingrid Neteland
E-post: ingrid.neteland@redcross.no
Tlf: 51 66 61 11/ 90 16 53 59
Velkommen til norsktrening på Sandnes Bibliotek hver tirsdag fra kl. 17:00 til 18.30.
Norsktreningen rekrutterer mange arbeidsinnvandrere og folk som vil ut i arbeid. Deltakerne går gjerne på norsktrening i tillegg til å ha en jobb. Vi har 3-4 ulike nivåer fra A-1 til C-1 (Nybegynner, litt videregående, videregående og avansert). Deltakerne går i samme gruppe hver gang og oftest med den samme frivillige norsktreneren. De frivillige er svært erfarne norsktrenere og har bred erfaring fra egen utdanning og yrkesliv.
Tilbudet er gratis og alle gruppene bruker ulike lærebøker.
Vi møtes presis hver tirsdag kl 17:00 - 18:30 og følger normalt skolens ferier.
Påmelding til Tove Gilje Krogh e-post: tgkrogh@icloud.com
Vi trenger frivillige norsktrenere
Er du en åpen og sosial person som liker å bli kjent med spennende mennesker? Har du halvannen time i uken å bruke på andre? Da vil vi gjerne høre fra deg.
meld deg som frivillig på www.mittrodekors.no
Sjekk gjerne også Røde Kors Stavanger for tilbud i Stavanger
RØFF er for ungdom mellom 13 og 17 år. Vi lover opplevelser som aldri går i glemmeboken og erfaringer for resten av livet.
Deltakerne i RØFF får livsviktig kunnskap om førstehjelp og ferdsel i naturen, slik at de kan hjelpe venner og familie hvis uhellet skulle være ute. Det er også en fin arena for dem som ønsker et spennende og aktivt fritidstilbud.
Vei inn i hjelpekorpset
Hva som skjer i den lokale RØFF-gruppen er mye opp til deltakerne, fordi RØFF først og fremst drives av medlemmene selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være. RØFF ligger under hjelpekorpset, og mange RØFF-ere rekrutteres til hjelpekorpset når de blir gamle nok.
Møtes hver onsdag klokken 18:00 på Røde Kors huset i Roald Amundsensgate 20.
Kontakt:
e-post: roff@sandnesrodekors.no
Gjennom ordningen med vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp.
Å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan være skremmende. Å skulle vitne etterpå om det som har skjedd vil ofte føles både ubehagelig og vanskelig. En vitnestøtte kan være til verdifull hjelp i en slik situasjon.
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Vitnestøtte Anne Marie Boganes
E-post: anne.marie@boganes.com
Vitnestøtte: Mer informasjon
Frivillige i Røde Kors Våketjeneste tilbyr medmenneskelig nærvær til mennesker som er i livets siste fase. Den frivillige kan tilby avlastning for pårørende, og samarbeide med helsepersonell for å yte god omsorg og støtte for den døende. Du skal være nøytral og upartisk og opptre med respekt, vennlighet og empati i møte med døende, pårørende og helsepersonell. Du skal ikke påta deg helsefaglige oppgaver av noen art. Du må være en trygg voksen person.
Målgruppen for aktiviteten er ensomme døende uten pårørende og til hjelp for pårørende hvis terminalfasen drar ut i tid. Det vil bli holdt kurs for frivillige.
Vi ser etter trygge, voksne personer over 25 år.
Kontaktperson: Bjørn Harald Lye
E-post: srk.vaaketjenesten@gmail.com
Kontaktperson: Bjørn Harald Lye
E-post: srk.vaaketjenesten@gmail.com