Stavanger Røde Kors
Stavanger Røde Kors har varierte aktiviteter innen hjelpekorps og omsorg.
- Adresse
- Thiisabakken 3, 4010 STAVANGER
- Telefon
- 51523850
- E-post
- stavanger@redcross.no
- Leder
- Turid Myhra
- Nestleder
- Øyvind Kirkhus
Hvordan kommer jeg meg dit?
Det er enkelt å komme å besøke oss med buss eller til fots (10 min fra Stavanger sentrum). Dersom du kommer med bil er det mulighet for parkering på fremsiden og nedsiden av huset samt på parkeringsplassen utenfor Musegaten 74a. I Thiisabakken er det offentlig parkering. Følg oppsatt skilting.
Medlemskap
Dersom du har spørsmål knyttet til medlemskap ta kontakt med medlemskontoret vårt på e-post: medlem@redcross.no eller tlf: 22 05 42 20 (9-15)
- Info for nye frivillige
- Kursoversikt
- Aktuelle saker fra Stavanger
- Info om Hjelpekorpset i Stavanger (egen nettside)
- Historien om å hjelpe - Stavanger Røde Kors
- Les mer om oss her
- Kontakt oss
- Følg oss gjerne på Facebook
Aktiviteter i Rogaland
Migrasjon
Hva er EVA?
EVA retter seg mot kvinner med utenlandsk bakgrunn som lever i en spesielt vanskelig livssituasjon. Alle som deltar i EVA blir koblet med en frivillig fra Stavanger Røde Kors. Den frivillige skal være en tillitsperson, aktivitetspartner og guide til det norske samfunnet. Kvinnene som deltar i prosjektet blir hovedsakelig henvist fra Albertine ved Kirkens Bymisjon, advokater for ofre for menneskehandel og/eller asylsøkere, krisesenteret, asylmottak, o.l., men det er også mulig å melde seg som deltaker i prosjektet selv. Man kan delta i EVA uavhengig av oppholds status i Norge.
Er du en kvinne med utenlandsk bakgrunn som har det ekstra vanskelig og kunne trengt en person å støtte deg på eller du ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i EVA?
Dine oppgaver: Som frivillig blir du koblet direkte med en kvinne og fungerer som en aktivitetspartner, støtteperson og guide til det norske samfunnet. Det skal i koblingen legges til rette for selvhjelp. Dere vil også delta på fellesarrangement som arrangeres av Røde Kors.
Tid: 1-2 timer i uken i 1 år
Sted: Hovedsakelig Stavanger by og nærområdene rundt (kommer an på koblingen og hva man ønsker å gjøre sammen)
Krav: Over 20 år, bare for kvinner, gjennomføre intervju og oppgi to referanser samt gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan. Personlig egnethet og riktig motivasjonen til å jobbe med denne målgruppen er viktig i EVA.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er norsktrening?
Norsktrening er et ukentlig tilbud for alle som ønsker å praktisere norsk i et trygt og positivt miljø. Aktiviteten blir drevet av frivillige og vanlige aktiviteter er å lese aviser, diskutere, spille spill, quiz, ordleker og samtale om dialekt, slang, ord og uttrykk.
Vi har norsktrening følgende tidspunkt:
Sølvberget:
- Mandag 10-12
- Onsdag 10-12
- Torsdag 18.30-20
Røde Kors- huset
- Tirsdag 10-12
Madla bibliotek
- Torsdag 12-14
Juli og august har endrede tidspunkt. Følg med på vår Facebookside eller Friskus for oppdateringer.
Norsktrening er gratis og uten påmelding. Det stilles ingen krav til norskkunnskaper.
Har du behov for å trene på norsk og ønsker å delta kan du bare møte opp på annonsert tidspunkt. Ønsker du mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i norsktrening?
Dine oppgaver: Som frivillig norsktrener hjelper du deltakerne med å praktisere sine norskkunnskaper i trygge omgivelser.
Tid: 2-3 timer hver 14.dag
Sted: Sølvberget, Madla bibliotek og Røde Kors- huset.
Krav: Over 18 år, gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan, beherske flytende norsk, både skriftlig og muntlig.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Språkkafé for kvinner?
Språkkafé for kvinner er en åpen møteplass på dagtid, kun for kvinner. Den finner sted hver mandag fra 12.00 – 14.00 i Røde Kors sine lokaler i Thiisabakken 3 (Våland). Her møtes kvinner fra hele verden og snakker sammen både på norsk og engelsk, om kultur og samfunn og ellers det som opptar dem. Man kombinerer det gjerne med strikking eller andre kreative aktiviteter. Noen lager mat som samlingen avsluttes med.
Les mer på vår facebookside her.
Er du kvinne og har behov for å trene på norsk eller være sammen med andre kvinner kan du bare møte opp på Røde Kors huset på annonsert tidspunkt. Ønsker du mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Språkkafé for kvinner?
Dine oppgaver: Her vil du være en samtalepartner for kvinnene og en kreativ støtteperson i en gruppesituasjon.
Tid: 2-3 timer annen hver uke
Sted: Røde Kors huset (Thiisabakken 3)
Krav: Over 18 år, bare kvinner, gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Systue?
Systue er et ukentlig tilbud på Sølvberget. Frivillige lærer innvandrerkvinner å håndtere symaskin, sy klær og annet, samt reparere ødelagte klær. Vi har aktivitet hver tirsdag fra kl. 11.00-14.00, i «Verkstedet» 3. etasje på Sølvberget.
Har du behov for å lære deg syfaget og ønsker å delta kan du bare møte opp på Sølvberget på annonsert tidspunkt. Ønsker du mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Systue?
Dine oppgaver: Veilede og hjelpe kvinner å sy, reparere klær og håndtere symaskin og utstyr.
Tid: 2,5 timer per uke
Sted: Sølvberget
Krav: Over 18 år, gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan, beherske symaskin og kunne sy/reparere klær
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Flyktningguide?
I Flyktningguiden kobler vi flyktninger som har fått opphold i Norge sammen med en frivillig som kjenner lokalsamfunnet her godt. Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Flyktningguiden er en viktig veiviser inn i samfunnet. Men aller viktigst: Et medmenneske, en å stole på og støtte seg på i en krevende etableringsfase.
Har du behov for en flyktningguide eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig Flyktningguide?
Dine oppgaver: Ved å engasjere deg som flyktningguide vil du hjelpe en bosatt flyktning til å finne seg til rette på sitt nye hjemsted. Du kan hjelpe til med lekser og bruk av PC, gå tur, se på fotballkamp, eller bare sitte og prate med den du blir koblet med. Du kan også engasjere deg i en turgruppe hvor flyktninger og frivillige går tur sammen jevnlig.
Tid: 1 time hver uke, eller 2-3 timer annenhver uke i ett år
Sted: Hovedsakelig Stavanger by og nærområdene rundt (kommer an på koblingen og hva man ønsker gjøre sammen)
Krav: Over 18 år og gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Oppvekst
Hva er Fellesverket?
Våre åpningstider er mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 16 - 21.
Fellesverket er en åpen, gratis og rusfri møteplass for ungdom i alderen 13–25 år. Fellesverket er et lavterskeltilbud. Alle deltar på like vilkår uavhengig av bakgrunn, religiøs tilknytning, politisk ståsted, foreldrenes økonomi etc. Med Fellesverket ønsker vi å skape en arena for mestring, læring og inspirerende aktiviteter som ungdom og frivillige utvikler i felleskap. Her skal man få et pusterom og mulighet til å utvikle seg og være sammen med andre på egne premisser. Alltid med støtte fra trygge voksne frivillige og ansatte.
Møteplassen skal være en mangfoldig, hyggelig sosial arena – uten krav til prestasjoner. Her skal ungdom først og fremst få være ungdom. Fellesverket vil også tilby en rekke aktiviteter der leksehjelp, gatemegling, treffpunkt og arbeidstrening er de viktigste.
Ønsker du å bli frivillig på Fellesverket?
Dine oppgaver: Som frivillig på Fellesverket skal du være en trygg og pålitelig voksenperson som har ansvar for å planlegge og gjennomføre aktiviteter sammen med ungdommene som henger på huset og frivillige tilknyttet prosjektet.
Tid: 2 timer per uke
Sted: Kirkegata 39, Stavanger
Krav: Over 18 år, godkjent politiattest, referansesjekk og gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Gatemegling?
Gatemegling er et kriminalitetsforebyggende tiltak rettet mot barn og unge. Gatemegling er en metode for å styrke ungdom i aldersgruppen 13-25 år ved å gi dem verktøy til å håndtere egne og andres konflikter uten bruk av vold. Gjennom Gatemegling skal ungdommene bli bevisst på egne reaksjonsmønstre, og få redskaper til å uttrykke behovene sine bedre og sette ord på følelsene som oppstår i en konflikt. Slik skal ungdom bli utrustet til å bli «fredsarbeidere» i sine egne miljøer.
Er du/dere interessert i et Gatemeglingsverksted eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Gatemegling?
Dine oppgaver: I Gatemegling bidrar du som kursholder, megler og praktiske tilrettelegger. Arbeidet består i å lede konfliktverksteder for ungdom og/eller å bidra i rekruttering av deltakere til kurset.
Tid: Du må regne med å sette av mellom 8 og 16 kvelder (á 4 timer) i halvåret. Vær forberedt på at det i perioder hvor man holder kurs kan være litt mer å gjøre, mens i perioder uten kurs vil det være mindre å gjøre. I Gatemegling forplikter du deg til å være med i 1 år.
Sted: Der hvor kurs holdes (skole, fritidsklubber, Røde Kors hus m.m)
Krav: Over 25 år, godkjent politiattest, gjennomfører kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan – inkl. et seks dagers instruktørverksted i Gatemegling
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Leksehjelp?
Røde Kors tilbyr leksehjelp til barn og ungdom som av ulike grunner trenger hjelp til leksene. Røde Kors Leksehjelps tilbys alle uansett sosial, religiøs eller kulturell bakgrunn. Å motta hjelp fra Røde Kors er frivillig, og eleven avgjør selv om han eller hun trenger vår hjelp. Det er elevens ønske om bedre prestasjoner som er styrende for deltakelse, ikke elevens faglige nivå. Stavanger Røde Kors har hver uke rundt 60 frivillige, kompetente leksehjelpere som hjelper ungdom med leksene følgende steder:
Mandager på Fellesverket i Kirkegaten 39, kl.16:30 – 21:00 (13 – 25 år)
Tirsdager på Fellesverket i Kirkegaten 39, kl.16:30 – 21:00 (13 – 25 år)
Onsdager på Sølvberget, 4.etg i Kiellands kafe, kl.15:00 – 19:00
Torsdager på Sølvberget, 4.etg i Kiellands kafe, kl.15:00 – 19:00
Har du behov for leksehjelp og ønsker å delta kan du bare møte opp på Sølvberget eller Fellesverket til annonsert tidspunkt. Ønsker du mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig Leksehjelper?
Dine oppgaver: Som leksehjelper fungerer du som en veileder overfor eleven og bidrar til at flere mestrer skolehverdagen! Du møter elevene i et trygt miljø og legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon.
Tid: 2 timer hver 14.dag
Sted: Sølvberget og Fellesverket
Krav: Over 18 år, godkjent politiattest og gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Ferie for alle?
Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene. Ferie for alle-oppholdene arrangeres i skoleferiene, skjer som oftest på Røde Kors-sentrene og har en varighet på 4 – 7 dager.
For deltakelse på FFA eller mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Ferie for alle?
Dine oppgaver: Som frivillig på Ferie for alle er du med å planlegge og gjennomføre ferieopphold for barnefamilier sammen med andre frivillige. Under selve oppholdet vil du være en leder og ha hovedansvaret for en eller flere barn og familier.
Tid: Intensivt før, under og etter et ferieopphold (4 turer hvert år men en trenger ikke være med på alle)
Sted: Røde Kors sentre i vårt distrikt
Krav: Over 18 år, godkjent politiattest, referansesjekk og gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Sosial inkludering
Hva er Besøkstjenesten?
Mange mennesker opplever økende ensomhet etter hvert som de blir eldre. De opplever å stå utenfor sosiale nettverk og nyter ikke lenger fordelene som aktivitet og vennskap kan gi. Røde Kors Besøkstjeneste har som mål å motvirke ensomhet og isolasjon for denne gruppen og organiserer besøk til voksne hjemmeboende over 60 år og besøk til beboere på sykehjem. Hjemmebesøkene vil være en en-til-en kobling, mens på sykehjemmene kan en velge mellom en-til-en besøk og tilrettelegging for fellesaktiviteter. På sykehjemmene tilbyr vi også Besøkstjeneste med hund. Hunden må kunne vanlig lydighet og bestå et eget kurs.
Har du behov for en besøksvenn eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Besøkstjenesten?
Dine oppgaver: Som frivillig besøksvenn er din viktigste oppgave og være en samtalepartner. Man kan gå på besøk både i private hjem og på sykehjem. De fleste besøksvenner har en person de besøker fast. Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva dere skal gjøre. Det kan være å gå turer eller gjøre andre sosiale aktiviteter – eller treffes bare for å prate.
Tid: Fire timer i måneden
Sted: Hjemme hos deltaker, på sykehjem eller ute i naturen.
Krav: Over 22 år, oppgi to referanser, gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Vitnestøtte?
Vitnestøtte er en aktivitet for å trygge personer som skal vitne i en rettsak. Det å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan ofte oppleves som vanskelig. For mange mennesker innebærer innkalling i en rettssak det første besøket i en domstol. Situasjonen kan preges av uro og usikkerhet. Mange kan være urolige fordi de ikke vet hva som forventes av dem. Noen kan være bekymret for hva de skal si og i tillegg kan det være ubehagelig å bli utspurt om sine opplevelser. Et trygt vitne er et godt vitne og vitnestøttene jobber for å sikre dette.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig Vitnestøtte?
Dine oppgaver: Som vitnestøtte bistår du vitner med medmenneskelig støtte og praktisk informasjon i forbindelse med rettssaker. Du vil være en samtalepartner i forkant av, og etter rettsaken.
Tid: 2-3 dager i måneden på dagtid
Sted: Tinghuset i Stavanger
Krav: Over 22 år samt gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Våketjeneste?
Våketjenesten er en aktivitet hvor frivillige tilbyr medmenneskelig nærvær til døende i deres siste dager og timer. Målgruppen til våketjenesten er døende uten pårørende eller pårørende med behov for støtte eller avlastning. Vi sitter i hovedsak ved sengen og prater og holder vedkommende i hånden. Ingen skal måtte være alene når livet går mot slutten.
Har du behov for en våker eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Våketjenesten?
Dine oppgaver: Våke over en person i livets siste fase. Du skal ikke påta deg helsefaglige oppgaver, men være en trygg voksenperson som er tilstede. Som frivillig vil man få forespørsel om konkrete vakter når behov er meldt inn fra sykehjemmene.
Tid: Behovsstyrt og vil variere. Det er hovedsakelig nattevakter. En vakt varer i 3 - 4 timer.
Sted: Sykehjem
Krav: Over 25 år, gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Visitor?
Røde Kors-visitorer skal være til støtte for innsatte i fengsel som trenger noen å snakke med. Ensomheten bak murene er utpreget og visitorbesøket kan være et kjærkomment tilskudd til en monoton fengselshverdag. Kjernen i visitormandatet er den fortrolige samtalen og visitorene skal møte den innsatte med respekt. I tillegg til en-til-en koblinger arrangeres det ulike fellesarrangement og aktiviteter inne i fengselet.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig Visitor?
Dine oppgaver: Som visitor vil du være koblet sammen med en innsatt som du drar på jevnlige besøk til i Stavanger Fengsel. Den fortrolige samtalen samt å møte den innsatte med respekt er nøkkeloppgavene.
Tid: 1-2 timer annenhver uke
Sted: Stavanger fengsel
Krav: Over 25 år, plettfri vandel samt gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan. I Visitortjenesten kreves det også medlemskap i Røde Kors.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Nettverk etter soning?
Nettverk etter soning (NES) er et tilbud til innsatte som er ferdig med soningstiden. Den innsatte blir koblet sammen med en frivillig i tiden før løslatelse og fortsetter relasjonen etterpå. Målet er å hindre at deltakerne går tilbake til kriminalitet. Nettverk etter soning har også en rekke fellesaktiviteter som turgruppe, MC-klubb, klatregruppe, orienteringsgruppe m.m.
Har du behov for en kobling i NES, ønsker å delta på aktiviteter eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Nettverk etter soning?
Dine oppgaver: Som frivillige i NES skal du være en støtte for den innsatte i den kritiske tiden rundt løslatelsen og i en periode etterpå. Dere kobles sammen med bakgrunn i interesser og personlighet og vil bli enige om hva dere ønsker å gjøre sammen. Det er viktig å være tett på deltakeren gjennom hele koblingsperioden. Som frivillig kan du også ha ansvar for å arrangere fellesaktiviteter om dette er noe du trives med.
Tid: I starten ukentlig, senere etter behov over en periode på 1 år.
Sted: Dette være avhengig av aktivitetsvalg
Krav: Over 25 år, plettfri vandel samt gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Evne og Vilje?
Evne og Vilje (E&V) er et prosjekt som jobber med rekruttering av straffedømte inn til næringslivet. Vi ønsker å «flette sammen» de straffedømtes evner med vilje hos bedrifter. E&V ønsker å gi straffedømte håp, og en ny start. Hovedmålet er å få deltakere ut i fast arbeid. Underveis vil det være mange delmål, som å oppleve fellesskap, bli inkludert og sosialt akseptert.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er Fellesskap og førstehjelp i fengsel?
Fellesskap og Førstehjelp er et nytt prosjekt i Norges Røde Kors som skal bidra til å styrke helsekompetansen og førstehjelpskunnskapen til innsatte, en befolkningsgruppe som er vanskelig å nå og er spesielt utsatt for skader, ulykker og akutte sykdommer. En liten gruppe innsatte blir kurset til å bli Røde Kors frivillige og skal drifte helse- og førstehjelpsprosjekter i sitt fengsel. Dette er et prosjekt som ikke bare skal introdusere brukermedvirkning i helseprosjekter i fengsel, men også la de innsatte selv arbeide med udekkede helseutfordringer. Innsatte som ønsker å bli Røde Kors-frivillige gjennomfører intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan, som alle andre frivillige. I tillegg, blir de kurset i fellesskapsmobilisering og kommunikasjon; adferdsendring; og kartlegging og prosjektledelse. Etter opplæringen arbeider de i fengselet som en gruppe Røde Kors-frivillige for å formidle førstehjelp kunnskap og fremme helsetiltak og prosjekter som kommer alle innsatte i fengselet til gode. Å være frivillig i Røde Kors kan forbedre sjansen for at innsatte klarer seg bedre etter løslatelse og hjelpe dem med å skape endring mens de er i fengsel.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Fellesskap og førstehjelp i fengsel?
Dine oppgaver: Holde kurs for frivillige-innsatte i fengsel. Støtte frivillige-innsatte og veilede dem ved behov i deres oppgaver som frivillige i fengsel.
Tid: For kursholdere vil det komme an på mengden kurs du holder. Som støtte for frivillige-innsatte vil det variere og det skal tilpasses behovene til de innsatte.
Sted: I Stavanger fengsel
Krav: Over 25 år, plettfri vandel samt gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hjelpekorps
Hva er Hjelpekorpset?
Hjelpekorpset har som mål å være best på søk og redning fra fjord til fjell. Hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer, kan Hjelpekorpset i sin helhet alarmeres, og på kort varsel rykke ut med personell, førstehjelpsutstyr og redningsmateriell. Hjelpekorpset disponerer et variert utvalg av egne kjøretøyer, som mannskapsbiler, ambulanser, båter og snøskutere.
Lurer du på hva hjelpekorpset kan bistå deg/dere med eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Ønsker du å bli frivillig i Hjelpekorpset?
Dine oppgaver: Som hjelpekorpser kan du blant annet engasjere deg i leteaksjoner, som sanitetsvakt på arrangementer og/eller som beredskap i Hunnedalen.
Tid: Tiden du bruker vil avhenge av hvor mye man er med på
Sted: Røde Kors huset, Stavanger og omegn, Hunnedalen
Krav: Over 16 år, medlemskap, gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan samt bestått medlemskurs.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Hva er RØFF?
RØFF er for ungdommer mellom 13 og 17 år. Deltakerne i RØFF får livsviktig kunnskap om førstehjelp og ferdsel i naturen, slik at de kan hjelpe venner og familie hvis uhellet skulle være ute. Det er også en fin arena for dem som ønsker et spennende og aktivt fritidstilbud. RØFF drives først og fremst av ungdommer selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være.
Er du mellom 13 og 17 år og har lyst å være med i RØFF eller ønsker mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
For å lese mer om RØFF i Stavanger klikk her.
Ønsker du å bli frivillig i RØFF?
Dine oppgaver: Som frivillig i RØFF vil du være en trygg voksen og veileder for ungdommene hvor du bistår i gjennomføring av aktivitet ved behov.
Tid: 2 timer hver uke
Sted: Røde Kors huset (hovedsakelig)
Krav: Over 18 år, gjennomføre kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan. Det er en fordel om du har erfaring med friluftsliv eller idrett.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Kursholder
Hva er kursholder i Røde Kors?
Røde Kors Skolen tilbyr en helhetlig utdanningsplan for sine aktiviteter innenfor de ulike fagområdene. Har du en kursholderspire i magen og/eller et hjerte for formidling så trenger vi flere kursholdere. Røde kors skolen har et bredt kurstilbud så det vil være behov for kursholdere på organisasjons nivå, men også på aktivtetsnivå.
Ønsker du å bli frivillig Kursholder?
Dine oppgaver: Forberede og holde kurs for frivillige i lokalforeningen
Tid: Det vil komme an på mengden kurs du holder og behov for disse
Sted: Røde Kors huset
Krav: Må være fyllt 18 år, gjennomføre intervju og kurs ihht Røde Kors sin utdanningsplan.
Klikk her for å melde deg som frivillig.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no