Gynekologen Ida , står sammen med en mamma som holder en nyfødt baby i armene Vis bildetekst
Gynekolog Ida McFadzean forteller at de tok imot en frisk baby da de hadde sin første pasient. Mamma Reem Abo Mousa holder sin nyfødte sønn som hun har gitt navnet Sanad. Foto: Røde Kors

Støtt feltsykehuset på Gaza

Behovet er enormt. Feltsykehuset tar imot mange som trenger hjelp. Første pasient var en gravid kvinne som trengte keisersnitt. Flere fra teltleiren i Rafah har blitt behandlet for alvorlige skader.

 

Du kan også gi ved å vippse til 2272.
Eller bruke kontonummer: 8200.06.10190.

Vi er svært takknemlige for all støtte til vårt arbeid. Din gave vil bidra til at flere får den helsehjelpen de trenger, og at færre mister noen de er glade i. 

Født i krigens herjinger

Nyfødt baby holdes i hendene til helsepersonell på feltsykehuset i Gaza
Sanad, som ble født med keisersnitt, er 1 av 14 babyer født på feltsykehuset i mai.

– Jeg har kalt han Sanad, som betyr "støtte". Vi håper han vil bli vår støtte, sier mamma Reem Abo Mousa. Den lille gutten er det første barnet som ble født på feltsykehuset til Røde Kors i Rafah og er et lite håp i en grusom krig.

Nå er Reem bekymret for seg selv og sin nyfødte sønn. Hun har allerede flyktet to ganger siden 7. oktober. – Jeg bekymrer meg over å måtte flytte igjen. Jeg vet ikke hvor jeg skal dra, forteller hun. Det er mange andre familier i samme situasjon.

Mer om feltsykehuset til Røde Kors 

Norges Røde Kors, i samarbeid med resten av Røde Kors-bevegelsen og kolleger i Palestinsk Røde Halvmåne, har åpnet et feltsykehus i Rafah. Sykehuset kan behandle rundt 2-300 pasienter hver dag. Siden det åpnet i midten av mai har vi behandlet mer enn 7400 pasienter.

Oversiktsbilde av feltsykehus laget av hvit telt
Det nye feltsykehuset på Rafah har blant annet to operasjonsstuer, fødeavdeling, røntgenavdeling, poliklinikk og over 60 sengeplasser. (Foto: ICRC)

Det nye feltsykehuset gir akutt kirurgisk behandling og vil kunne gi helsehjelp innen obstetrisk/gynekologi, nyfødt og mor og barn, i tillegg til en poliklinikk som tar imot dagpasienter. Sykehuset vil også kunne ta imot masseskader.

Hvit telt settes opp som feltsykehus av Røde Kors-bevegelsen
Behovet for å øke helseinnsatsen på Gazastripen har vært tydelig siden denne konflikten startet for syv måneder siden og vi har jobbet over tid med å få på plass dette feltsykehuset. (Foto: ICRC)

Enormt behov for hjelp

Det har blitt umulig å sette ord på de menneskelige lidelsene. Mange har mistet noen de er glade i. En sønn eller en datter, en mamma eller en pappa. Et stort antall mennesker har blitt hardt skadet og trenger helsehjelp. 

En person blir båret inn på båre til feltsykehus
Foto: ICRC

Sammen får vi hjelpen frem

Vi gjør alt vi kan for å hjelpe. Vi er en av organisasjonene som jobber på Gazastripen nå, og vi gir oss ikke. Frivillige og ansatte har fra første stund bistått i det svært krevende og farlige arbeidet for å redde flest mulig liv. Det jobbes kontinuerlig med å styrke helsevesenet og å få inn mer medisinsk utstyr, telt, tepper og mat. Sammen med støttespillere som deg kan vi gi livsviktig hjelp til flere.

 

Grafikk rød

90 prosent går til formålet

Av donasjoner fra faddere, medlemmer, givere og næringslivspartnere går 90 prosent til å gjennomføre hjelpearbeidet som det gis til. 6 prosent går til å skaffe nye midler og 4 prosent går til administrasjon.