
Flyktningguide
Røde Kors kobler sammen frivillige og flyktninger som møtes et par timer i uka. Dette er en mulighet til å bli bedre kjent med norsk språk, kultur og eget nærområde.
Når flyktninger ankommer Norge, står de overfor en rekke utfordringer i møte med en ny hverdag. For å lette overgangen tilbyr Røde Kors Flyktningguide-programmet. Målet er å gi flyktningene en bedre forståelse av språk, kultur og lokalsamfunnet.
Gjør det begge trives med
Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller måneden, og de fortsetter som regel å møtes i 9–12 måneder. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.
Veiviser inn i det norske samfunnet
Flyktningguiden spiller en nøkkelrolle i å hjelpe flyktninger med å navigere det norske samfunnet. De kan gi praktisk informasjon, som hvordan man søker barnehageplass, finner fritidstilbud i kommunen, eller hva som skjer på 17. mai. Men enda viktigere er flyktningguiden en person flyktningen kan stole på, en støttespiller i en krevende etableringsfase.
Gjennom regelmessige møter med en flyktningguide får flyktninger verdifull innsikt i norsk kultur og samfunnsliv. Dette hjelper dem å integreres raskere og bli tryggere i sitt nye hjemland. Røde Kors' Flyktningguide-program er derfor en essensiell tjeneste for både flyktninger og lokalsamfunn.
For flyktningen er dette en unik mulighet til å få et nettverk i nærmiljøet sitt, lære om den norske kulturen og praktisere språket. For den frivillige er det en anledning til å bli kjent med en annen kultur og få innsikt i en annen persons historie og bakgrunn.
Hvor og når foregår Flyktningguide?
Kontakt din lokalforening i Røde Kors, for å finne informasjon om tider og sted. Vi gjør oppmerksom på at ikke alle lokalforeninger har dette tilbudet, men du kan også søke i en annen kommune nær deg.