Gratis leksehjelp – bare ett klikk unna!
Sitter du fast med matteleksa? Gruer du deg til presentasjonen i morgen? Eller trenger du bare noen å diskutere skoleopppgavene med?
Røde Kors tilbyr digital leksehjelp til alle elever – helt gratis og uansett hvor du bor!
Med vår digitale leksehjelp kan du få støtte og veiledning hjemmefra. Våre frivillige leksehjelpere er klare til å hjelpe deg med alt fra kildesøk til oppgaveskriving. Det eneste du trenger er en internettforbindelse, så er hjelpen der når du trenger den.
Røde Kors gjør leksehjelp tilgjengelig for alle – uavhengig av lommebok og bosted.
Hva gjør du hvis du sitter hjemme og trenger hjelp med leksene? Eller er nervøs før en presentasjon? Kanskje lurer du på hvor du finner informasjon til et prosjekt? Da kan du få leksehjelp fra Røde Kors – og det hjemme hos deg selv!
Fakta om Digital leksehjelp
- Er et nasjonalt og gratis tilbud
- Chatten og videochatten er åpen kl. 17–21 mandag til torsdag
- Elever kan sende inn spørsmål hele døgnet som besvares på e-post i løpet av 2–3 dager
- Digital leksehjelp nettside
Digital leksehjelp er et nasjonalt tilbud til alle elever på ungdomsskolen og videregående skole. Gjennom nettsiden digitalleksehjelp.no kan ungdommer både chatte, videochatte og stille spørsmål til kompetente frivillige. Tilbudet startet som et supplement til den ordinære leksehjelpen, men siden oppstarten av det nasjonale tilbudet i 2015 har det blitt flere og flere henvendelser.
Gratis, anonymt og tilgjengelig
– Det er ikke alle som har et leksehjelplokale i nærheten, og andre synes kanskje det er tungvint eller vanskelig å dra hjemmefra for å få hjelp. Da er digital leksehjelp et lavterskeltilbud som er tilgjengelig uansett hvor i landet du bor. Tilbudet er både gratis og anonymt, forteller Marie Thurmann-Moe som er ansvarlig for Digital leksehjelp.
Rundt 50 frivillige bruker sine fagkunnskaper og sitt engasjement til å støtte elever med skolearbeidet, noe som også er viktig i det store bildet. Rapporten Psykt flink viser nemlig at hele 15 prosent av elever fra 16 til 18 år i liten eller svært liten grad føler at de strekker til eller er gode nok på skolen.
– Våre frivillige får ofte spørsmål som ikke er knyttet til bestemte fag. Derfor har vi nå utvidet tilbudet slik at de som tar kontakt, også kan stille spørsmål knyttet til temaer innen mestring og motivasjon. Paå denne måten håper vi å møte ungdommens behov og legge til rette for nettopp motivasjon, mestring og lærelyst, sier Thurmann-Moe