Om Røde Kors Leksehjelp
Det er en stor samfunnsutfordring at mange elever ikke fullfører skolegangen sin. Privat leksehjelp kan fort bli dyrt for en familie. Det demper ikke akkurat på presset når taksameteret tikker og går.
Et kjerneelement i samfunnsnytten til Røde Kors Leksehjelp er dets bidrag til å redusere ulikheter i utdanning. Tilbudet når ut til unge fra ulike samfunnslag, og ved å gi ekstra støtte til de som kanskje ellers ikke har tilgang til det, fremmer det en mer rettferdig tilgang til utdanning.
Antall unge som har fått hjelp i 2023
Polulær aktivitet
Leksehjelp på Fellesverket, Røde Kors’ ungdomshus, er et av de mest populære aktivitetene for ungdom i regi av Røde Kors. Hver uke får elever over store deler av landet hjelp til lekser i ulike fag, med innleveringer, oppgaver og eksamensforberedelser.
Under koronapandemien ble barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler stengt på grunn av koronaviruset. De fleste elever fikk hjemmeundervisning, og presset var stort på lærere og elever, men også på foreldre og foresatte som hjalp til så godt de kunne med leksene hjemme. Med tjenesten Digital Leksehjelp kunne vi fortsette å gi ungdom god hjelp der de befant seg rundt om i landet.
Sosial samhandling og fellesskap
Røde Kors Leksehjelp fungerer ikke bare som et faglig støtteprogram, men også som en arena for sosial samhandling og fellesskap gjennom Fellesverket og Røde Kors ungdomshus. Ungdommer får hjelp fra erfarne frivillige, men også muligheten til å samarbeide og lære av hverandre. Dette skaper et mer dynamisk læringsmiljø der kunnskap og erfaringer deles, og der samhold styrkes i trygge omgivelser med trygge voksne.
Trygge aktiviteter og åpne møteplasser
Barn og unge trenger trygge arenaer hvor de kan møte andre og bli inkludert. Det er viktig for å ha en god oppvekst. Røde Kors er derfor opptatt av å skape trygge, attraktive og inkluderende møteplasser for barn og unge.
Gratis digital tjeneste
Digital Leksehjelp er en gratis tjeneste fra Røde Kors. Elevene bruker tjenesten anonymt, og de trenger ikke programvare for å bruke leksehjelpen, og den er tilgjengelig både på datamaskin og mobiltelefon. Dette gir unge en mulighet til å motta veiledning i sitt eget hjem, uten geografiske begrensninger og gir en ny dimensjon av tilgjengelighet.
– Sikkerheten for elevene ivaretas ved at flere leksehjelpere kan delta i chatten, og ved at videofunksjonen deaktiveres.
Alle våre frivillige har fått opplæring av Røde Kors, de må ha politiattest og har skrevet under på en etikk- og taushetserklæring.